: Οδηγίες βήμα προς βήμα για επιλογή περιοχών και υποβολή αίτησης  Οδηγίες από το εγχειρίδιο του

Αναπληρωτές: Αναλυτικά τα βήματα για την και υποβολή της αίτησης σύμφωνα με το εγχειρίδιο του στο

Η επιλογή σχολικών μονάδων πραγματοποιείται με μετάβαση στο «Ιστορικό Αιτήσεων» και πατώντας το κουμπί «Τοποθέτηση σε σχολείο» (βλ. Εικ.1) στα δεξιά της αίτησης αναπληρωτή Γενικής Παιδείας.

Στη σελίδα που ακολουθεί εμφανίζονται οι σχολικές μονάδες ή οι ομάδες σχολικών μονάδων στις οποίες υπάρχουν κενά για τους κλάδους της αίτησης και οι οποίες ανήκουν στις ενεργές περιοχές προτίμησης της αίτησης αναπληρωτή.
Η διαδικασία επιλογής που φαίνεται στις εικόνες 3 και 4 πρέπει να επαναληφθεί για όλες τις σχολικές μονάδες που επιθυμεί να επιλέξει ο υποψήφιος.

Οι οριζόντιες μπάρες κύλισης μπορούν να χρησιμοποιηθούν για προβολή της πλήρους περιγραφής της σχολικής μονάδας ή των σχολικών μονάδων όπως φαίνεται στην εικόνα 5. Οι οριζόντιες μπάρες κύλισης είναι διαθέσιμες στους φυλλομετρητές Google Chrome και Microsoft Edge. Δεν είναι διαθέσιμες στους φυλλομετρητές Mozilla Firefox και Internet Explorer.
Κατά τη διάρκεια επιλογής σχολικών μονάδων, ο υποψήφιος μπορεί να έχει προεπισκόπηση των επιλογών του με το πάτημα του κουμπιού «Προεπισκόπηση επιλογών», όπως φαίνεται στις εικόνες 6 και 7.
Σε περίπτωση που ο υποψήφιος διαθέτει περισσότερους του ενός κλάδους που διαθέτουν κενά σε σχολικές μονάδες, οι διαθέσιμες σχολικές μονάδες εμφανίζονται ξεχωριστά ανά κλάδο (Εικόνα 8).
Για αποθήκευση των επιλεγμένων σχολικών μονάδων στην αίτηση πρέπει οπωσδήποτε να πατηθεί το κουμπί «Καταχώριση» (Εικόνα 9).
Στη συνέχεια ο υποψήφιος μπορεί, εφόσον το επιθυμεί, να εκτυπώσει από το «Ιστορικό Αιτήσεων» – μέσω της επιλογής «Εξαγωγή σε PDF» – την αίτηση του, όπου θα εμφανίζονται και οι σχολικές μονάδες που έχουν επιλεγεί.
Σημειώνεται ότι η εν λόγω αίτηση διατηρεί τον αριθμό πρωτοκόλλου που είχε λάβει αρχικώς, απλά προστίθεται σε αυτήν η ημερομηνία της τελευταίας τροποποίησης και οι επιλεγμένες σχολικές μονάδες.

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΓΙΑ

1. Σε περίπτωση που δεν υπάρχουν κενά σε σχολικές μονάδες για τις περιοχές προτίμησης στην αίτηση αναπληρωτή, μετά το πάτημα του κουμπιού «Τοποθέτηση σε σχολείο» εμφανίζεται το μήνυμα:

Το κουμπί «Τοποθέτηση σε σχολείο» δεν εμφανίζεται σε εκπαιδευτικούς που έχουν ήδη προσληφθεί ως αναπληρωτές πλήρους ωραρίου ή σε εκπαιδευτικούς που έχουν προσληφθεί ως αναπληρωτές μειωμένου ωραρίου και δεν ανέλαβαν υπηρεσία ή παραιτήθηκαν.

3. Κατά τη διάρκεια της προθεσμίας επιλογής σχολικών μονάδων, έχει ανασταλεί η δυνατότητα απενεργοποίησης της αίτησης αναπληρωτή εκ μέρους του εκπαιδευτικού.

Δείτε το έγγραφο ΠΑΣΑΔ με τις οδηγίες ειναι τα γραφικά

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
|