«Όλα τα παιδιά στο δημόσιο σχολείο»

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔21/10/2019 - 20:21 | Author: Newsroom Ipaidia

Μέσα Οκτώβρη, 5 εβδομάδες μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς, αποφασίζεται, με πολλή προχειρότητα και “ελληνική δημιουργικότητα ”, να ανοίξει το ειδικό νηπιαγωγείο Σύρου. Αποτελεί πανελλαδική πρωτοτυπία δομή ειδικής αγωγής να είναι σε όροφο με σκάλες!

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ
ΣΥΡΟΥ – ΤΗΝΟΥ – ΜΥΚΟΝΟΥ

Το νηπιαγωγείο ανοίγει , επομένως, με δεδομένο ότι το ένα παιδί δεν θα μπορέσει να συμμετάσχει στο δημόσιο σχολείο, λόγω της έλλειψης προσβασιμότητας στη συγκεκριμένη δομή ειδικής δομής. Ένα παιδί με αμαξίδιο δυστυχώς δεν μπορεί να ανέβει τα 20 σκαλοπάτια του χώρου που επιλέχθηκε να στεγαστεί το ειδικό νηπιαγωγείο . Πρόκειται για σκάνδαλο και δεν θα σταματήσουμε να το λέμε και να το κοινοποιούμε στη συριανή κοινωνία και όχι μόνο. Οι “διάφοροι υπεύθυνοι” θα αναλάβουν τις ευθύνες τους και σε αυτό είμαστε συγκεκριμένοι / ες .

Ρωτάμε λοιπόν πώς εννοούν δήμος , πρωτοβάθμια εκπαίδευση και περιφερειακή διεύθυνση την υποχρεωτικότητα της δίχρονης προσχολικής αγωγής και εκπαίδευσης; Δεύτερον, έχουν δει και μελετήσει τα κριτήρια που θέτει το ίδιο το υπουργείο Παιδείας για την καταλληλότητα των αιθουσών διδασκαλίας και ειδικά για τις σχολικές μονάδες ατόμων Αμ.Ε.Α (επισυνάπτουμε το σχετικό κείμενο) ; Το υπουργείο τα εννοεί τα κριτήρια που θέτει ή απλά κοροϊδεύει τον κόσμο ; Είμαστε σίγουροι / ες ότι θα απαντήσει συγκεκριμένα στον κοινοβουλευτικό έλεγχο και τη σχετική επερώτηση που υπάρχει στη Βουλή για το θέμα.

Τους καλούμε όλους / ες να σοβαρευτούν . Δεν θα ανεχτούμε απειλές απέναντι σε εκπαιδευτικούς και θα διεκδικήσουμε κινηματικά να μην μείνει κανένα παιδί εκτός δημόσιου σχολείου, είναι άλλωστε συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα της κοινωνίας και της εργαζόμενης πλειοψηφίας .

Όλα τα παιδιά στο δημόσιο σχολείο !  • Το ipaidia.gr στο google news

    Τελευταίες Ειδήσεις

    Ειδήσεις και εκτιμήσεις για τις βάσεις 2020    • ideascentral

      europalso