Μαθητές και καθηγητές από 4 χώρες της ΕΕ ενημερώθηκαν για το πρόγραμμα φιλοξενίας προσφύγων

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔28/04/2018 - 09:05 | Author: Newsroom Ipaidia

Επίσκεψη στο Δημαρχείο Ηρακλείου πραγματοποίησαν μαθητές και καθηγητές σχολείων της Αυστρίας, Ισπανίας, Ιταλίας και Πορτογαλίας, προκειμένου να ενημερωθούν για το πρόγραμμα φιλοξενίας προσφύγων που υλοποιείται στην πόλη.

Στις σχολικές αντιπροσωπείες, παρουσιάστηκε ο τρόπος υλοποίησης και διαχείρισης του προγράμματος φιλοξενίας προσφύγων στο Ηράκλειο με κυρίαρχο την ένταξη των παιδιών στην εκπαίδευση.

Οι ξένοι καθηγητές και μαθητές βρίσκονται στο Ηράκλειο φιλοξενούμενοι του 10ου Γυμνασίου Ηρακλείου, το οποίο συμμετέχει στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erasmus+ με τίτλο "Me & EU" με θέμα το προσφυγικό και τη δημιουργία ταινιών.

Οι μαθητές των ευρωπαϊκών χωρών πέρα από την εμπειρία τους από την κρητική φιλοξενία και τη γνωριμία τους με τον κρητικό πολιτισμό, εμπλουτίζουν τις γνώσεις τους με βάση το θέμα του προγράμματος, το οποίο είναι η δημιουργία ταινιών δίνοντας την ευκαιρία -όπως επισημαίνουν και οι υπεύθυνοι καθηγητές του 10ου Γυμνασίου Ηρακλείου- σε μαθητές διαφορετικών χωρών να γνωρίσουν την τέχνη του κινηματογράφου ως εργαλείο εκπαίδευσης για την ενσωμάτωση παιδιών μεταναστών και προσφύγων στη σχολική εκπαίδευση, να γνωρίσουν τον πολιτισμό των άλλων χωρών, να εξασκηθούν στη χρήση ξένων γλωσσών και ν' ανταλλάξουν εμπειρίες και ιδέες συνεργασίας.

Οι μαθητές από τις τέσσερις ευρωπαϊκές χώρες που αναχωρούν αύριο Σάββατο μαζί με μαθητές από το 10ο Γυμνάσιο Ηρακλείου βρέθηκαν σε αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία σε Ηράκλειο και 'Αγιο Νικόλαο, επισκέφτηκαν μουσεία και αθλητικούς χώρους, ενώ συμμετείχαν σε βιωματικό εργαστήριο ντοκιμαντέρ και σε παιχνίδια γνωριμίας και κυνήγι θησαυρού.

Loading...
  • europalso   ideascentral