Lockdown: Τα σενάρια για σχολεία, λιανεμπόριο και μετακίνηση εκτός νομού

Lockdown: Τα σενάρια για σχολεία, λιανεμπόριο και μετακίνηση εκτός νομού

: Συνεδρίαση έχουν αύριο Παρασκευή, τα μέλη της επιτροπής του υπουργείου Υγείας για να ληφθούν οι αποφάσεις για την παράταση της καραντίνας. Δείτε στο ipaidia.gr ποιά τα σενάρια για την παράταση του lockdown.

Αναφορικά με την εκπαίδευση, οι ειδικοί είναι εξαιρετικά προβληματισμένοι καθώς μπαίνουμε στον Μάρτιο και οι μαθητές δεν έχουν καθίσει σχεδόν καθόλου στα θρανία τη φετινή χρονιά. Ειδικά σε ό,τι αφορά στα παιδιά της Γ’ Λυκείου που δίνουν , είναι πιθανό να δοθεί σύντομα το «πράσινο φως» να επιστρέψουν στα σχολεία για δια ζώσης εκπαίδευση, ώστε να κάνουν τις προετοιμασίες για τις εξετάσεις.

Οι μαθητές των υπόλοιπων τάξεων, ενδέχεται να επιστρέψουν στις τάξεις από την επόμενη εβδομάδα και κοντά στις 8 Μαρτίου, λένε πηγές του ΕΘΝΟΣ.

Έτσι και αλλιώς παρά τα συνεχή περιοριστικά μέτρα για εβδομάδες, τα κρούσματα ειδικά στο Λεκανοπέδιου εξακολουθούν να έχουν ανοδική πορεία όπως άλλωστε και οι εισαγωγές στα νοσοκομεία.

Αυτό αποδίδεται στην ενδοοικογενειακή μετάδοση αφού τα φέρνουν άτυπες συγκεντρώσεις στα σπίτια όπου και γίνεται η διασπορά, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών.

Αυτός είναι ο λόγος που οι ειδικοί της επιτροπής είναι αρκετοί εκείνοι που θεωρούν πως θα πρέπει να δοθεί μία ανάσα στους πολίτες ώστε να μπορέσουν να κινηθούν και να βγουν εκτός σπιτιών.

Λιανεμπόριο

Οι ειδικοί θεωρούν ότι θα πρέπει να ανοίξει άμεσα το λιανεμπόριο έστω με κι ας συνεχισθούν τα περιοριστικά μέτρα. Στις προτάσεις αυτές περιλαμβάνεται το άνοιγμα με μία εβδομάδα μετά. Ωστόσο οι προτάσεις αυτές δεν φαίνεται προς ώρας να βρίσκουν έδαφος, καθώς η κυβέρνηση έχει δηλώσει ότι είναι έτοιμη να δεχθεί μία παράταση στο lockdown.

Με αποτέλεσμα το λιανεμπόριο να κινηθεί μία εβδομάδα μετά και εφόσον έχει αρχίσει να παρουσιάζει κάμψη το επιδημιολογικό φορτίο.

Οι

Οι μετακινήσεις εκτός Νομού είναι μεγάλο θέμα για την κυβέρνηση και για τους επιστήμονες, ενώ το ζήτημα αναμένεται να συζητηθεί στους ειδικούς τις επόμενες εβδομάδες ώστε να αποφανθούν πότε θα επιτραπεί μία τέτοια κίνηση.

Στο θέμα αναφέρθηκε και η Αν. Κοτανίδου μέλος της επιτροπής κατά την καθιερωμένη ενημέρωση για τον , αφήνοντας μία χαραμάδα ελπίδας ότι το Πάσχα μπορεί να επιτραπούν οι μετακινήσεις εκτός νομού.

Για να επιτραπούν οι μετακινήσεις εκτός νομού ειδικά το θα πρέπει να υπάρχουν κάποια βασικά κριτήρια.

Για να επιτραπεί η μετακίνηση εκτός Νομού θα πρέπει να έχουν μειωθεί δραστικά τα κρούσματα, ειδικά στην Αττική όπου ζει η μισή Ελλάδα. Ταυτόχρονα θα πρέπει να έχουν μειωθεί οι νοσηλείες αλλά και οι διασωληνωμένοι σε μεγάλο βαθμό.

Βασικός παράγοντας που θέτουν ειδικοί και κυβέρνηση είναι να έχουν προχωρήσει οι εμβολιασμοί σε μεγάλο ποσοστό και τουλάχιστον στο 15 με 20%. Με βάση τις τοποθετήσεις των κυβερνητικών παραγόντων, σύντομα θα έχουμε φθάσει στο 1 εκατ. .

Οι φόβοι εστιάζονται στο γεγονός ότι αν δοθεί το «πράσινο φως» για μετακίνηση εκτός νομού σε κάποιο εορταστικό Σαββατοκύριακο, θα υπάρξει μαζική φυγή ειδικά των Αθηναίων που μπορεί να αποτελέσει εστία διασποράς του κορονοϊού στην επαρχία που παρουσιάζει καλύτερη εικόνα από την Αττική.

Lockdown: Μέχρι πότε θα πάρει παράταση – Κρίσιμη συνεδρίαση με Τσιόδρα

Voucher 200 ευρώ: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για την επιδότηση των δικαιούχων

ΟΠΕΚΑ – Επιδόματα: Ποιοί πληρώνονται

googlenewsΑκολουθείστε το iPaidia στο Google News

Tελευταίες Ειδήσεις για την Παιδεία και την εργασία στο ipaidia.gr

Η Παιδεία στο Viber ΕΔΩ !