Κλειστά σχολεία – Κορονοϊός: Μεγαλώνει η λίστα – Πώς θα γίνει η εξ αποστάσεως εκπαίδευση

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔18/09/2020 - 08:29 | Author: Newsroom Ipaidia
Τελευταία τροποποίηση στις 19/09/2020 - 10:07

– Κορονοϊός: Βήμα-βήμα και κατά περίπτωση θα προχωρά το υπουργείο Παιδείας στην νέα σχολική πραγματικότητα λόγω .

– Κορονοϊός

Η κάθε περίπτωση θα εξετάζεται ξεχωριστά ενώ το νέο «τοπίο» περιλαμβάνει κύμα καταλήψεων αλλά και κλείσιμο λόγω κορωνοιού αλλά και Ιανού. Στη Δυτική Ελλάδα θα μείνουν κλειστά σήμερα τα σε τρεις περιφερειακές ενότητες ενώ εκατοντάδες θα μείνουν κλειστά σε όλη τη χώρα, σε περιοχές που θα επικρατήσουν έντονα καιρικά φαινόμενα. Οι δήμαρχοι βγάζουν συνεχώς ανακοινώσεις για κλειστά σχολεία λόγω του κυκλώνα. Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα τα σχολεία: Στους νομούς Αιτολωακαρνανίας, Αχαίας, Ηλείας, Κεφαλλονιάς, Ιθάκης, Ζακύνθου, ενώ κλειστά θα είναι σήμερα τα σχολεία και στον δήμο Θηβαίων, στο δήμο Αργους Μυκηνών, Ερμιονίδας, Επιδαύρου, Νεμέας, Ξυλοκάστρου, Χαλκίδας, Κύμης και δυτικής Μάνης.

Κλειστά  σχολεία και τμήματα – Δείτε τη λίστα που ανανεώνεται από το Υπουργείο Παιδείας ( sch.gr).

1ο ΕΠΑΛ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΤΡΙΚΚΑΙΩΝ ΒΑΘΥΚΛΕΟΥΣ 1 29-09-2020 Αναστέλλει τη λειτουργία του μόνο το τμήμα Γ-Μηχ. της Γ Τάξης
2ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΔΑΦΝΗΣ ΔΑΦΝΗΣ – ΥΜΗΤΤΟΥ ΟΛΓΑΣ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ 9 01-10-2020
1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΕΡΡΩΝ ΣΕΡΡΩΝ ΜΠΕΚΙΑΡΗ 7 29-09-2020 Αναστέλλει τη λειτουργία του μόνο το τμήμα E1
7ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΔΑΦΝΗΣ ΔΑΦΝΗΣ – ΥΜΗΤΤΟΥ ΕΘΝ. ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ 9 30-09-2020 ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ Α ΤΑΞΗΣ
10ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΝΙΚΑΙΑΣ ΝΙΚΑΙΑΣ – ΑΓΙΟΥ Ι. ΡΕΝΤΗ ΣΗΣΤΟΥ 7-9 01-10-2020 ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ Δ ΤΑΞΗΣ
9ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ ΡΗΓΑ ΦΕΡΑΙΟΥ 1 30-09-2020 ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ Α ΤΑΞΗΣ
4ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ – ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ Λ.ΣΧΙΣΤΟΥ ΚΑΙ ΥΨΗΛΑΝΤΟΥ 27-09-2020 Αναστέλλει τη λειτουργία του μόνο το τμήμα Α3
10ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΙΛΙΟΥ ΙΛΙΟΥ (ΝΕΩΝ ΛΙΟΣΙΩΝ) ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ 12 30-09-2020 ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΑΞΕΩΝ Β ΚΑΙ ΣΤ
19ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΑΘΗΝΑΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΘΗΡΑΣ 45-47 & ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΩΝ 30-09-2020 Αναστέλλει τη λειτουργία του μόνο το τμήμα Γ3
38ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΘΗΝΑΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ 40 30-09-2020 Αναστέλλει τη λειτουργία του μόνο το τμήμα Α2
22ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΧΑΡΝΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ ΣΠΑΡΤΗΣ ΚΑΙ ΜΗΤΡΟΜΑΡΑΣ 30-09-2020 Αναστέλλει τη λειτουργία του μόνο το τμήμα Ε2
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ ΕΙΔΙΚΟ Παλούκια Σαλαμίνας ΚΙΛΚΙΣ 1 & Λ. ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ 19 30-09-2020
ΌΛΕΣ ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΤΗΣ ΠΕΡ. ΕΝΟΤ. ΛΕΣΒΟΥ ΛΕΣΒΟΥ 18-09-2020
ΌΛΕΣ ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΤΗΣ ΠΕΡ. ΕΝΟΤ. ΠΕΛΛΑΣ ΠΕΛΛΑΣ 18-09-2020
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ ΛΗΜΝΟΥ ΛΗΜΝΟΥ ΚΑΛΛΙΘΕΑ ΛΗΜΝΟΥ 18-09-2020
2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΒΟΥΤΩΝ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ Λ. ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ 70 27-09-2020
2ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ ΗΡΩΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ 13β 27-09-2020
ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ ΛΗΜΝΟΥ ΛΗΜΝΟΥ ΚΑΛΛΙΘΕΑ ΛΗΜΝΟΥ 18-09-2020
2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΥΡΓΟΥ ΗΛΕΙΑΣ ΠΥΡΓΟΥ ΠΑΤΡΩΝ ΚΑΙ ΖΑΪΜΗ 39 27-09-2020 Αναστέλλει τη λειτουργία του μόνο το τμήμα Β5
7ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗ ΣΟΦΟΥΛΗ 2 18-09-2020

Πως θα γίνει η

Βασικό στοιχείο της επόμενης ημέρας για τα σχολεία που είναι κλειστά λόγω κορωνοιού είναι η εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Η εξ αποστάσεως εκπαίδευση αφορά τους μαθητές τμημάτων ή σχολείων που τελούν σε αναστολή λειτουργίας και όσους ανήκουν σε ομάδες αυξημένου κινδύνου ή μένουν με άτομο που νοσεί από κορωνοϊό. Επίσης, η εξ αποστάσεως εκπαίδευση αφορά τους μαθητές τμημάτων ή σχολείων που τελούν σε αναστολή λειτουργίας και όσους ανήκουν σε ομάδες αυξημένου κινδύνου ή μένουν με άτομο που νοσεί από κορωνοϊό. Σύμφωνα με οδηγίες που εστάλησαν στα σχολεία από το υπουργείο Παιδείας, μέχρι σήμερα οι γονείς μπορούν να προσκομίσουν τα δικαιολογητικά ότι τα παιδιά τους εμπίπτουν στις ομάδες αυξημένου κινδύνου, και δεν μπορούν να παρακολουθήσουν τα μαθήματα στο σχολείο.

Κύμα καταλήψεων

Δέκα σχολεία στην Πάτρα τελούν υπό κατάληψη. Τα αιτήματα των μαθητών είναι να μη φορούν μάσκα, να έχουν λιγότερους μαθητές οι αίθουσες αλλά και να καθαρίζονται καλά τα σχολεία τους. Επίσης, υπό κατάληψη βρίσκεται το 2ο Γυμνάσιο και Λύκειο στην Σταυρούπολη της Θεσσαλονίκης.

Τι έγινε στο Κερατσίνι

Ύστερα από τεστ σε μαθητή η οικογένεια ενημερώθηκε αρχικά πως το τεστ ήταν αρνητικό και έτσι το παιδί πήγε σχολείο και ήρθε σε επαφή με μαθητές και καθηγητές. Στην συνέχεια όμως η οικογένεια ενημερώθηκε πως τελικά τα αποτελέσματα ήταν θετικά και πως είχε γίνει λάθος. Σύμφωνα με το Δήμαρχο Κερατσινίου το σχολείο απολυμάνθηκε. ια την αναστάτωση που προκλήθηκε σε γυμνάσιο στο Κερατσίνι έπειτα από τον εντοπισμό μαθητή θετικό στον κορωνοϊό, εξέδωσε ανακοίνωση ο ΕΟΔΥ, καθώς το πρώτο τεστ στο οποίο υπεβλήθη ο μαθητής βγήκε αρνητικό. Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ: «Σχετικά με δημοσιεύματα, που αφορούν σε λανθασμένη διάγνωση τεστ σε μαθητή στο Κερατσίνι (αρχικά αρνητικός και τελικά θετικός στον κορωνοϊό) αξίζει να διευκρινιστεί, ότι η διάγνωση και η ανακοίνωση για κάθε κρούσμα γίνεται από το εκάστοτε συμβεβλημένο Εργαστήριο και όχι από τον ΕΟΔΥ, ο οποίος ενημερώνεται για το αποτέλεσμα». Και καταλήγει: «Κατά συνέπεια μόλις ο ΕΟΔΥ πληροφορήθηκε από το Εργαστήριο για τη λανθασμένη διάγνωση ανταποκρίθηκε άμεσα, ενημέρωσε τη σχολική κοινότητα και πραγματοποίησε τεστ στους γονείς του μαθητή». Σήμερα οι εκπαιδευτικοί θα προχωρήσουν σε τρίωρη στάση εργασίας, ενώ οι γονείς ζητούν δωρεάν τεστ για όλα τα παιδιά.

Κρούσμα σε σχολείο της Γλυφάδας

Εκπαιδευτικός Δημοτικού Σχολείου της Γλυφάδας διαγνώστηκε με Κορωνοϊό. Έτσι από σήμερα και για τις επόμενες 14 ημέρες το τμήμα που διδάσκει η συγκεκριμένη εκπαιδευτικός δεν θα λειτουργήσει. Την είδηση έδωσε ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου με την ακόλουθη ανακοίνωση:"Εκπαιδευτικός στο … Δημοτικό Σχολείο Γλυφάδα διαγνώστηκε σήμερα με Κορωνοϊό. Προχωράμε αμέσως σε απολύμανση του σχολείου (θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το βράδυ) και σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ εφαρμόζεται από την διεύθυνση του σχολείου το προβλεπόμενο πρωτόκολλο για την προστασίατης δημόσιας υγείας.

Στην Δάφνη

Κλειστό θα παραμείνει τμήμα στο 7ο δημοτικός σχολείο της Δάφνης , μετά από κρούσμα κορωνοιού σε εκπαιδευτικούς.

Τι προβλέπεται

Σύμφωνα με νέα διάταξη την απόφαση για αναστολή λειτουργίας τμημάτων ή σχολικών μονάδων λαμβάνει ο Διευθυντής Εκπαίδευσης μετά από γνώμη του Διευθυντή Δημόσιας Υγείας. Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας και τον ΕΟΔΥ, κάθε μαθητής, εκπαιδευτικός ή μέλος των σχολικών μονάδων, εφόσον εμφανίσει συμπτώματα στο σπίτι, παραμένει σε αυτό και ενημερώνει το σχολείο. Τα συμπτώματα αυτά είναι πυρετός, βήχας, δύσπνοια, ανοσμία/αγευσία, γαστρεντερικά συμπτώματα και απουσία εναλλακτικής διάγνωσης για τα συμπτώματα αυτά.

Αν ένας μαθητής εμφανίσει ύποπτα συμπτώματα στο σπίτι, τότε ακολουθεί τα παρακάτω βήματα:

Άμεση επικοινωνία με την οικογένεια Απομόνωση παιδιού σε ειδικά διαμορφωμένο, καλά αεριζόμενο χώρο μακριά από τα άλλα παιδιά φορώντας μάσκα Τόσο το παιδί, όσο και το προσωπικό που το επιτηρεί φροντίζουν για σχολαστική υγιεινή χεριών και λαμβάνει ενισχυμένα μέτρα (αδιάβροχη ποδιά, μάσκα, μετωπίδα, γάντια) Επιμελής καθαρισμός χώρου όταν αποχωρήσει το παιδί Στη συνέχεια το παιδί πρέπει να επισκεφτεί γιατρό Αν είναι ύποπτο για λοίμωξη, να γίνει τεστ κατά προτεραιότητα Εν αναμονή του αποτελέσματος, το παιδί θα παραμείνει σε απομόνωση κατ΄οίκον και το σχολείο θα συνεχίσει τη λειτουργία του. Τι θα συμβεί αν μέλος του εκπαιδευτικού ή άλλου προσωπικού του σχολείου εμφανίσει συμπτώματα Αποχωρεί άμεσα από το σχολείο Σε περίπτωση που έρθει κάποιος να τον πάρει, παραμένει σε απομονωμένο χώρο Επίσκεψη σε γιατρό και εκτίμηση συμπτωμάτων Αν κριθεί απαραίτητο, γίνεται τεστ κατά προτεραιότητα Και σε αυτήν την περίπτωση, το σχολείο συνεχίζει κανονικά τη λειτουργία του εν αναμονή των αποτελεσμάτων Με πληροφορίες από το Πρώτο Θέμα

Διαβάστε ακόμη:

Κλειστά σχολεία λόγω κακοκαιρίας: Η λίστα Κορονοϊός – Κλειστά σχολεία: Πότε μπαίνει «λουκέτο» λόγω κρουσμάτων – Οδηγίες



  • ideascentral

    europalso

Enter your email address: