: Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα εξηγήσει το σχέδιο της δεύτερης αύξησης του κατώτατου μισθού.

Ποιά η αύξηση που θα γίνει

Ο πρωθυπουργός θα είναι αυτός που θα εξηγήσει το σχέδιο της δεύτερης αύξησης του όπως είπε στο Newsbomb ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου απαντώντας σε ερώτηση για τα μέτρα που θα λάβει η κυβέρνηση για την στήριξη νοικοκυριών μπροστά στο κύμα αυξήσεων που καταγράφεται και στα στοιχεία του πληθωρισμού για τον Δεκέμβριο.

H αναφορά του κυβερνητικού εκπροσώπου κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών ότι ο πρωθυπουργός θα ξεδιπλώσει το σχέδιο για τη δεύτερη του κατώτατου μισθού καταδεικνύει ότι στη σημερινή συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στον ΑΝΤ1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου θα αναφερθεί στο συγκεκριμένο ζήτημα. Επομένως ο πρωθυπουργός αναμένεται το βράδυ, μεταξύ άλλων, να αναφερθεί στις κινήσεις της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της ακρίβειας και των ανατιμήσεων σε βασικά είδη και των μέτρων στήριξης που προωθεί η κυβέρνηση και σε αυτό το πλαίσιο, όπως όλα δείχνουν, θα αποκαλύψει το πότε αλλά και το ποσοστό της δεύτερης αύξησης του κατώτατου μισθού μέσα στο 2022.

Σημειώνεται πως από την 1 Ιανουαρίου ο αυξήθηκε κατά το 2%, διαμορφούμενος στα 663 ευρώ μεικτά. Με βάση το σχετικό νόμο προβλεπόμενες ενέργειες για την αναπροσαρμογή του κατώτατου μισθού ξεκινούν κάθε χρόνο στα τέλη Φεβρουαρίου και ολοκληρώνονται εντός 4μήνου. Στην περίπτωση που επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες για επίσπευση της διαδικασίας, τότε η δεύτερη αύξηση του κατώτατου μισθού θα ισχύσει από την 1η Ιουνίου.

Σύμφωνα με τα σενάρια, είναι πιθανή μια αύξηση των κατώτατων απολαβών κατά 5%, κάτι που θα οδηγούσε το μισθό στα 696 ευρώ, πολύ κοντά στην προεκλογική δέσμευση της Ν.Δ. που έκανε λόγο για αύξηση του κατώτατου μισθού στα 703 ευρώ μέσα στην τριετία.