Υπερωρίες ολιγοθέσιων, Πίνακες, Αιτήσεις, Προσλήψεις αναπληρωτών, Παράλληλη, ΔΥΕΠ, ΤΥ, Κριτήρια νέων πινάκων

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔03/07/2018 - 20:13 | Author: Newsroom Ipaidia

ΠΑΣΑΔ : Ενημέρωση για Υπερωρίες ολιγοθέσιων, Πίνακες, Αιτήσεις, Προσλήψεις αναπληρωτών, Παράλληλη, ΔΥΕΠ, ΤΥ, Κριτήρια νέων πινάκων

ΥΠΕΡΩΡΙΕΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΟΛΙΓΟΘΕΣΙΩΝ

Συνάδελφοι, στη σημερινή μας συνάντηση με τη Διευθύντρια Προσωπικού ενημερωθήκαμε πως ό,τι έπρεπε να γίνει να πληρωθούν οι υπερωρίες, από πλευράς του Υπουργείου, έχει γίνει.
Όσοι από εσάς τώρα δεν έχετε πληρωθεί, θα πρέπει να απευθυνθείτε στις Διευθύνσεις σας και να ζητήσετε τα δεδουλευμένα και σύμφωνα με τη Διευθύντρια, πρέπει αυτό να γινει άμεσα.
Στην ερώτησή μας αν κινδυνεύουν να χάσουν τα χρήματα αυτά οι συνάδελφοι, απάντησε καταφατικά και τόνισε πως σ' αυτή την περίπτωση, η μόνη οδός διεκδίκησής τους θα ειναι η δικαστική!
Σας παρακαλούμε να ενεργήσετε λοιπόν άμεσα και να μας ενημερώσετε αν κι όπου προκύψουν προβλήματα.

ΠΙΝΑΚΕΣ, ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ

Οι κυρωμένοι πίνακες αναμένονται λίγο πριν τις αιτήσεις οι οποίες θα γίνουν τέλη Αυγούστου.

ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΓΕΝΙΚΗΣ-ΕΙΔΙΚΗΣ

Όπως και πέρυσι η κατεύθυνση είναι να γίνει μια πρώτη φάση μέχρι 5 ή 6 που θα περιέχει ΣΜΕΑΕ, ΤΕ, Παράλληλη και Γενική. Ο αριθμός των προσλήψεων μέχρι στιγμής θα κυμανθεί στο ίδιο με το περσινό επίπεδο και ίσως ελαφρά αυξημένος.

ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ

Σύμφωνα με τον κ. Κασιανό δεν αναμένεται ιδιαίτερη αύξηση στις προσλήψεις και το απαράδεκτο για εμάς μοντέλο του να μοιράζονται έναν συνάδελφο δύο και τρεις μαθητές θα συνεχίσει καθώς υπάρχει πληθώρα αιτημάτων, όπως τόνισε ο Διευθυντής.

Τ.Υ.

Όπως έχουμε ξαναγράψει, γίνεται από τώρα η προεργασία για να γίνουν οι πρώτες προσλήψεις με ή κοντά στην πρώτη φάση και οι δεύτερες από 20 έως 30/9.

ΔΥΕΠ

Μας ενημέρωσαν πως γίνονται προσπάθειες να λειτουργήσουν οι πρώτες ΔΥΕΠ Σεπτέμβρη με το άνοιγμα των σχολείων όμως το πιθανότερο είναι αυτές να ξεκινήσουν Οκτώβριο.

Συνάδελφοι, προσπαθούμε να γίνει μια μεγάλη πρώτη φάση που να περικλείει όλες τις αναγκαίες προσλήψεις στην εκπαίδευση γιατί έτσι μπορεί αυτή να εκκινήσει κανονικά και οι συνάδελφοι να είναι, όσο είναι αυτό δυνατό, πιο κοντά στις επιλογές τους.

ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΝΕΩΝ ΠΙΝΑΚΩΝ

Σας εφιστούμε την προσοχή και σας παρακαλούμε να μην είστε ευάλωτοι στην κριτηριολαγνεία των τελευταίων ημερών επισημαινοντάς σας πως αυτή βολεύει το Υπουργείο.

Θυμίζουμε πως οι Ομοσπονδίες τα μόνα κριτήρια που αναγνωρίζουν, εκτός του κυρίαρχου που είναι η προϋπηρεσία, είναι η επιτυχία στον ΑΣΕΠ όπως και το έτος κτησης (συνολική θεώρηση).

Ο Υπουργός τώρα επιθυμεί συζήτηση για τα κριτήρια όμως έχουμε θέσει ως προαπαιτούμενο "με την αλλαγή του νόμου 3848 ΟΛΟΙ οι αναπληρωτές, που θα δουλέψουν μέχρι την 30η/6/18, να υπαχθούν στις ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ του νέου και να προβλεφθεί χρονικά, ΣΑΦΩΣ ΚΑΙ ΡΗΤΑ, η μονιμοποίησή τους" και υποστηρίζεται αυτό σθεναρά από ΠΕΑΔ-ΣΑΝ-ΠΑΣΑΔ.

Σ' αυτή τη φάση είναι σίγουρο πως θα υπάρξουν οι "χρήσιμοι ηλίθιοι" οι οποίοι θ' ανταποκριθούν θετικά στα κελεύσματα του Υπουργού και θα δράσουν υποστηρικτικά (σύνηθες πλέον) δίνοντας το άλλοθι για όσα εμείς κι οι ομοσπονδίες δεν του δίνουμε.

Σας καλούμε να μείνετε προσηλωμένοι στον κοινό στόχο, να παρακολουθείτε τις ανακοινώσεις μας και να είστε έτοιμοι να δράσετε όταν σας ζητηθεί.  • ideascentral

    europalso

Enter your email address: