Η Ζ' ΕΛΜΕ Αθήνας για τα δικαιώματα των αναπληρωτών

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔07/02/2020 - 19:42 | Author: Ρούσσου Ασημίνα

Η Ζ΄ ΕΛΜΕ καταγγέλλει την απαράδεκτη πρόθεση του Υπουργείου να «τιμωρήσει» τους αναπληρωτές με τριετή αποκλεισμό τους από τους πίνακες σε περίπτωση παραίτησης.

Ζ' ΕΛΜΕ Αθήνας

Κάνουν πως δε βλέπουν τα χίλια δυο προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αναπληρωτές κάθε χρόνο (οικογενειακά, υγείας, στέγασης κλπ), σε συνδυασμό και με τα μειωμένα δικαιώματα (αναρρωτικές, μητρότητας κλπ), που οδηγούν ορισμένους συναδέλφους μας αναπληρωτές στην παραίτηση.

Αντί να ικανοποιήσουν τα δίκαια αιτήματά μας, τη μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους τους αναπληρωτές που δουλεύουν τα τελευταία χρόνια στην εκπαίδευση, την εξίσωση των αδειών, μέτρα στέγασης, σίτισης κλπ, δείχνουν το ανάλγητο τους πρόσωπο, προσπαθώντας μάλιστα να καλλιεργήσουν τον κοινωνικό αυτοματισμό κατηγορώντας, στοχοποιώντας και τιμωρώντας τους εκπαιδευτικούς!

Ταυτόχρονα η ΕΛΜΕ μας καταγγέλει τον αποκλεισμό εκατοντάδων αναπληρωτών λόγω …παραβόλου από τους πίνακες για τους 4.500 μόνιμους διορισμούς στην Ειδική Αγωγή (εάν, όταν και εφόσον αυτοί θα γίνουν), ζήτημα για το οποίο αρκετοί συνάδελφοι αναπληρωτές έχουν ταλαιπωρηθεί και αγωνιούν.

Η Ζ΄ ΕΛΜΕ απαιτεί να μην ισχύσει η περικοπή ημερομισθίου ή του επιδόματος αδείας για τους συναδέλφους αναπληρωτές που θα ασθενήσουν, τη στιγμή που το ίδιο το Υπουργείο αναγνωρίζει ότι η κατάσταση αναφορικά με την εποχιακή γρίπη είναι ιδιαίτερα αυξημένη και ζητάει από τους εκπαιδευτικούς να παραμείνουν στο σπίτι σε περίπτωση ασθενείας τους. (οι αναπληρωτές σε περίπτωση που αιτηθούν και λάβουν αναρρωτική άδεια, χάνουν το 50% του ημερομισθίου ή αν λάβουν κανονική άδεια περικόπτεται τμήμα του επιδόματος αδείας που λαμβάνεται το καλοκαίρι).

Τέλος η Ζ΄ ΕΛΜΕ ζητά να χορηγηθεί μια μέρα άδεια στους αναπληρωτές προκειμένου να προσέλθουν στη Διεύθυνση και να καταθέσουν τα χαρτιά τους για τους πίνακες.

Loading...
  • ideascentral

    europalso