Στόχος του ESN Greece είναι η ανάδειξη της Ελλάδας ως ιδανικός προορισμός για σπουδές, ειδικά μέσω του «», πράγμα που επιτυγχάνεται για την Περιφέρεια της Κρήτης με το «The Crete Trip»

Για δέκατη χρονιά το ESN Greece διοργανώνει το “The Crete Trip”, ένα πολιτιστικό ταξίδι για φοιτητές, από 65 χώρες, που σπουδάζουν στην Ελλάδα μέσω του προγράμματος ανταλλαγής φοιτητών “Erasmus”. Στόχος του ESN Greece είναι η ανάδειξη της Ελλάδας ως ιδανικός προορισμός για σπουδές, ειδικά μέσω του “Erasmus”, πράγμα που επιτυγχάνεται για την Περιφέρεια της Κρήτης με το “The Crete Trip”.

«Καλώς ήρθατε στην Κρήτη. Καλώς ήρθατε στο Ηράκλειο. Η παρουσία σας στο νησί μας μάς γεμίζει ελπίδα και χαρά. Μέσα στα χρώματα της άνοιξης το δικό σας ταξίδι στέλνει το μήνυμα ότι ο πλανήτης γυρίζει σελίδα. Πως ύστερα από δύο δύσκολα χρόνια, γεμάτα περιορισμούς, αγωνίες, φόβους και ανασφάλεια, η Ευρώπη γίνεται ξανά μια ανοιχτή αγκαλιά. Μια Κοινότητα που δίνει ευκαιρίες σε εσάς, τις νέες και τους νέους φοιτητές, να ταξιδέψετε, να ανταλλάξετε ιδέες, να γνωρίσετε νέους τόπους και νέους ανθρώπους. Με ιδιαίτερα χαρά, η Περιφέρεια Κρήτης σάς υποδέχεται σήμερα στο Ηράκλειο, στα πλαίσια και του Ευρωπαϊκού Έτους Νεολαίας 2022 (#ΕΥΥ), σε μια περίοδο ιδιαίτερα κρίσιμη, καθώς ένας πόλεμος στη γειτονιά της Ευρώπης θέτει σε αμφισβήτηση αξίες και ιδανικά, μα πάνω από όλα στοιχίζει ανθρώπινες ζωές», δήλωσε ο περιφερειάρχης Κρήτης, κ. Αρναουτάκης.

Τα μέλη του Δικτύου ΕSN Greece στοχεύουν στον εμπλουτισμό της κοινωνίας μέσω των διεθνών φοιτητών. Με γνώμονα αυτό, θα ξεναγήσουν τους συμμετέχοντες ώστε να γνωρίσουν την περίφημη κρητική κουλτούρα μέσα από τη μουσική, τις γεύσεις και τις περιηγήσεις.

Οι πέντε ημέρες του ταξιδιού είναι γεμάτες με ιστορικές ξεναγήσεις στην Κνωσό, επισκέψεις σε Μάταλα και Μπάλο και γνωριμία με την κρητική διασκέδαση. Στόχος άλλωστε του ταξιδιού είναι να φέρει σε επαφή τους διεθνείς φοιτητές με τον τοπικό πολιτισμό, την ιδιαίτερη κρητική κουλτούρα και να δώσει την ευκαιρία στους φοιτητές να βιώσουν το κλίμα διεθνισμού.

«Το “The Crete Trip” εξελίσσεται κάθε χρόνο, αποτελώντας πλέον τη μεγαλύτερη πολιτιστική δράση που διοργανώνεται από φοιτητές για φοιτητές. Είναι τιμή μας η πολύτιμη στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης για άλλη μία χρονιά και η αναγνώριση ότι το “The Crete Trip” και το ESN Greece συμβάλλουν σημαντικά στην εξωστρέφεια της χώρας μας», τόνισε η υπεύθυνη της οργανωτικής επιτροπής του “The Crete Trip” 2022, κ. Ειρήνη Καπνισάκη.

Το “The Crete Trip” είναι μια ευκαιρία εξωστρέφειας και για τους κατοίκους της Κρήτης που θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν στο Flag Parade – μια πολυπολιτισμική πορεία με σημαίες και εθνικά χρώματα των 1.000 φοιτητών που διέσχισαν, κρατώντας τις σημαίες των χωρών τους, το κέντρο του Ηρακλείου, ενώ στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί κρητικό γλέντι στη «Μαρίνα» Ηρακλείου, απέναντι από το ιστορικό φρούριο του Κούλε.

Πανελλήνιες 2024: Θέματα και απαντήσεις πανελλαδικών - Εκτιμήσεις Βάσεων 2024 - Δείτε εδώ όλα τα ΝΕΑ