Εκατοντάδες συνάδελφοί μας βιώνουν σήμερα, τις οδυνηρές συνέπειες που έχει για αυτούς είτε η «εγκατάλειψη»  παιδιών, συζύγων, ασθενών γονέων είτε η  διαμονή σε περιοχές που η συνεχής ιατρική παρακολούθηση σοβαρών ασθενειών καθίσταται δυσχερής.

Αιρετός στο ΚΥΣΔΕ

με τη ΔΑΚΕ Δ.Ε.

Για όσους από αυτούς αναρωτιούνται τι έφταιξε φέτος και δεν αποσπάστηκαν όπως άλλες χρονιές καμιά δικαιολογία δεν είναι ικανοποιητική.

Θεωρώ ότι οι απαντήσεις θα πρέπει να αναζητηθούν τόσο στην καθεστωτική και αλαζονική συμπεριφορά όσων επιχειρούν να καθορίσουν το «πόσες» αποσπάσεις θα γίνουν κάθε φορά  όσο και στην προχειρότητα-αδυναμία με την οποία αντιμετωπίζουν τον προσδιορισμό  κενών/πλεονασμάτων και των πραγματικών εκπαιδευτικών αναγκών.

Προς στήριξη του ισχυρισμού αυτού  θυμίζω τόσο το γεγονός να μη δίδονται για τις αποσπάσεις τα λειτουργικά κενά σε Α/θμια και Δ/θμια που εμφανίστηκαν αμέσως μετά στις προσλήψεις των αναπληρωτών όσο και τις καταγγελίες για «εξαφάνιση» κενών που ακολούθησαν τις προσλήψεις αυτές σε ειδική αγωγή, στο Ηράκλειο, στη Χίο και άλλες περιοχές.

Ειδικότερα και σχετικά με τη χθεσινή συνεδρίαση του ΚΥΣΔΕ, προειδοποιώ ότι σε καμία περίπτωση δεν θα γίνει αποδεκτό, η εξέταση των ενστάσεων για την 2η φάση να υποκαταστήσει  την αναγκαιότητα να πραγματοποιηθεί ένας ουσιαστικός κύκλος αποσπάσεων. Η αποδοχή 18 από τις 190 ενστάσεις που υποβλήθηκαν ασφαλώς και δεν μπορεί να αποτελεί απάντηση  στα αρνητικά αποτελέσματα που έχει η ακατανόητη τακτική να μη δίδονται  για τις αποσπάσεις, τα χιλιάδες λειτουργικά κενά που υπάρχουν.

Επίσης δεν μπορεί να συμπεριλάβει όλους εκείνους τους συναδέλφους που έχουν μονογονεϊκή ή τρίτεκνη οικογένεια, σοβαρά οικογενειακά και υγείας προβλήματα ή είναι δικαστικοί συμπαραστάτες και δεν έκαναν Ένσταση  αναμένοντας το άνοιγμα του ΟΠΣΥΔ για τις επανεξετάσεις.

Επιβάλλεται άμεσα να ανοίξει η ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΟΠΣΥΔ για την υποβολή νέων αιτήσεων/ επανεξετάσεων απόσπασης. Στη συνέχεια και αφού  διατεθεί το σύνολο του πλήθους των κενών σε διδακτικό προσωπικό να γίνουν αποσπάσεις με βάση τα μόρια.

Για τους λόγους αυτούς κατέθεσα αίτημα στο ΚΥΣΔΕ να ζητηθεί από τον υπουργό η πραγματοποίηση έστω και τώρα νέου κύκλου αποσπάσεων.

Η υποστήριξη στον Έλληνα εκπαιδευτικό θα πρέπει αποδεικνύεται «εν τοις πράγμασι » ….