Μετά το ψήφισμα που εξέδωσαν οι , απέστειλαν -με τη συμβολή του εκπαιδευτικού κ.Γιάννη Σικαλίδη- στον τόπο της δολοφονίας του Άλκη, φανέλα της Χάλκης, αναγράφοντας σχετικό μήνυμα.

Ο αδόκητος χαμός του Άλκη, συντάραξε το Πανελλήνιο, προκαλώντας ρίγη συγκίνησης.

Οι μαθητές-τριες και οι εκπαιδευτικοί του Γυμνασίου ΛΤ Χάλκης “Σ. Φανουράκης” φανερά συγκλονισμένοι και αυτοί, δεν πρόκειται να ξεχάσουν ποτέ και υπόσχονται  να αγωνίζονται ενάντια σε κάθε μορφή βίας, μισαλλοδοξίας και φανατισμού.

Με αφορμή το θλιβερό αυτό γεγονός, την προηγούμενη εβδομάδα πραγματοποιήθηκε συζήτηση  και δράσεις ευαισθητοποίησης με στόχο την εξάλειψη κάθε μορφής βίας.

Μετά το ψήφισμα που εξέδωσαν οι μαθητές, απέστειλαν -με τη συμβολή του εκπαιδευτικού κ.Γιάννη Σικαλίδη- στον τόπο της δολοφονίας του Άλκη, φανέλα της Χάλκης, αναγράφοντας σχετικό μήνυμα.

Στη συνέχεια με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών τους δημιούργησαν βίντεο ευαισθητοποιησης με συνθήματα κατά της οπαδικής βίας, θέλοντας να βροντοφωνάξουν: ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΒΙΑ – ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ

Μαζί με την ευχή για Καλό Παράδεισο στον Άλκη, του εκφράζουμε και μια τεράστια συγνώμη που ως κοινωνία δεν αποτρέψαμε τέτοια ειδεχθή εγκλήματα.  Καλό ταξίδι Άλκη…..

Ο Διευθυντής του σχολείου και ο Σύλλογος Διδασκόντων δηλώνουν περήφανοι για τα παιδιά τους και τους συγχαίρουν για άλλη μια αξιέπαινη πρωτοβουλία.

Πηγή: Δημοκρατική