Από τις 24 Δεκέμβρη 2019 ο έχει ανακοινώσει ότι θα διεξαχθούν και ότι η υποβολή των αναμένεται να ξεκινήσει στο τέλος Ιανουαρίου 2020.

ΣΥ.Σ.Δ.ΙΕΚ

Έχοντας φτάσει 13 Φλεβάρη 2020, καμία καινούρια ανακοίνωση δεν έχει βγει με συγκεκριμένη ημερομηνία για την υποβολή αιτήσεων και την διεξαγωγή των εξετάσεων.

Ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι!
Πολλοί σπουδαστές περιμένουμε μέχρι και 2 χρόνια για να μπορέσουμε να “πιστοποιήσουμε” τα προσόντα μας, αφού δεν βγαίνουν κάθε χρόνο για όλες τις ειδικότητες.
Ο απαράδεκτος θεσμός της πιστοποίησης είναι άλλο ένα εμπόδιο στον “μαραθώνιο” που κάνουμε για να τελειώσουμε την σχολή και να βγούμε να δουλέψουμε πάνω σε αυτό που σπουδάσαμε. Ακόμη για να συμμετέχει κάποιος πρέπει να πληρώσει το ποσό των 100€.

Μας θέλουν καθημερινά στο κυνήγι πιστοποιήσεων, σεμιναρίων, να βάζουμε βαθιά το χέρι στην τσέπη.

Το γεγονός ότι δεν έχει προχωρήσει ενάμιση μήνα τίποτα δείχνει ότι δεν τους καίγεται καρφί για την καθημερινή αγωνία που περνάμε εμείς και οι οικογένειες μας!

Αλλά και ότι είναι αναγκαίο όσο ποτέ το πάγιο αίτημα του Συλλόγου για κατάργηση κάθε πιστοποίησης και η διεκδίκηση για ουσιαστική αναβάθμιση των σπουδών μας!

Γιατί η πιστοποίηση των γνώσεών μας θα έπρεπε να γίνεται:
– στα πλήρως στελεχωμένα και σύγχρονα εργαστήρια που θα έπρεπε να υπάρχουν στις σχολές μας
– με βιβλία για κάθε ειδικότητα και μάθημα που θα έπρεπε να έχουμε
– με αναλώσιμα και εξοπλισμό που δεν θα βάζαμε από την τσέπη μας
– με εξάμηνη πρακτική άσκηση με μισθό και πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα
– με μόνιμο εκπαιδευτικό προσωπικό

Απαιτούμε:
– Την εξασφάλιση πλήρους χρηματοδότησης για τις ανάγκες όλων των σπουδαστών και των Δημοσίων ΙΕΚ από τον κρατικό προϋπολογισμό.
– Μόνη προϋπόθεση για τη δουλειά να είναι το πτυχίο, να καταργηθεί η πιστοποίηση. Μέχρι τότε να είναι δωρεάν.