Κατά της λογικής να βρίσκεται μόνιμα η αστυνομία μέσα στα , τάχθηκε σε συνέντευξή του ο πρώην βουλευτής της ΝΔ και πρώην πρύτανης του ΕΚΠΑ, .

Μιλώντας στο “Action24”, ο κ. Φορτσάκης τόνισε πως αυτή η λύση “δεν θα είναι αποτελεσματική” καθώς όπως ανέφερε “μπορεί το μπάχαλο που υπάρχει στην Ελλάδα να μην το βρίσκουμε εύκολα αλλού, αλλά αυτός δεν είναι λόγος να βάλουμε την μέσα”.

Ειδικότερα, ο πρώην πρύτανης του ΕΚΠΑ σημείωσε για το θέμα ότι “η αστυνομία δεν πρέπει να κατοικοεδρεύει στο πανεπιστήμιο, ούτε μπορεί να ανατεθεί η φύλαξη του πανεπιστημίου στην αστυνομία. Κανένας καθηγητής και φοιτητής δεν θα δεχθεί εύκολα την τοποθέτηση αστυνομίας εντός πανεπιστημίων”.

“Ασφάλεια σημαίνει ότι διασφαλίζουμε πως δεν τελούνται πράξεις, οι οποίες απάδουν στον χώρο του πανεπιστημίου και εμπίπτουν στο πλαίσιο ενδεχομένως και του ποινικού δικαίου”, εξήγησε παράλληλα ο κ. Φορτσάκης ενώ επισήμανε ότι αν η αστυνομία θα μπορεί να παρεμβαίνει μέσα στα πανεπιστήμια όπως το κάνει οπουδήποτε διαπιστώνονται παραβατικές συμπεριφορές και περιστατικά.