Ο Εθνικός Οργανισμός Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.) ανακοινώνει τα εξής:

1. Στις Εξετάσεις Πιστοποίησης Αρχικής Επαγγελματικής Κατάρτισης Αποφοίτων Ι.Ε.Κ. 1ης περιόδου 2016 θα λάβουν μέρος περίπου 3.000 υποψήφιοι, οι οποίοι θα εξεταστούν στο Θεωρητικό Μέρος 110 ειδικοτήτων και στο Πρακτικό Μέρος 101 ειδικοτήτων.

2. Με βάση τον αριθμό των υποψηφίων ανά Διοικητική Περιφέρεια οι Εξετάσεις θα διενεργηθούν στις πόλεις: Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Λάρισα, Ηράκλειο, Ιωάννινα και Κομοτηνή στα παρακάτω Εξεταστικά Κέντρα Θεωρητικού και Πρακτικού Μέρους:
Οι υποψήφιοι της Διοικητικής Περιφέρειας Ιονίων Νήσων θα εξετασθούν στα Εξεταστικά Κέντρα της Δυτικής Ελλάδας και της Ηπείρου. Συγκεκριμένα: οι υποψήφιοι που διαμένουν στην Κέρκυρα και στη Λευκάδα θα εξετασθούν στο Εξεταστικό Κέντρο της Ηπείρου (Δ.Ι.Ε.Κ. Ιωαννίνων), ενώ οι διαμένοντες σταυπόλοιπα Ιόνια Νησιά θα εξετασθούν στο Εξεταστικό Κέντρο Δυτικής Ελλάδας (Δ.Ι.Ε.Κ. Πάτρας).

· Οι υποψήφιοι της Διοικητικής Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας θα εξετασθούν στο Εξεταστικό Κέντροτης Κεντρικής Μακεδονίας (Δ.Ι.Ε.Κ. Νεάπολης Θεσσαλονίκης) ή της Ηπείρου (Δ.Ι.Ε.Κ. Ιωαννίνων).

· Οι υποψήφιοι της Διοικητικής Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας θα εξετασθούν στο Εξεταστικό Κέντρο της Αττικής (Δ.Ι.Ε.Κ. Ηλιούπολης) ή της Θεσσαλίας (1ο Δ.Ι.Ε.Κ. Λάρισας).

· Οι υποψήφιοι της Διοικητικής Περιφέρειας Πελοποννήσου θα εξετασθούν στα Εξεταστικά Κέντρα της Αττικής (Δ.Ι.Ε.Κ. Ηλιούπολης) ή της Δυτικής Ελλάδας (Δ.Ι.Ε.Κ Πάτρας).

· Οι υποψήφιοι της Διοικητικής Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου θα εξετασθούν στο Εξεταστικό Κέντρο της Αττικής (Δ.Ι.Ε.Κ. Ηλιούπολης) ή της Κεντρικής Μακεδονίας (Δ.Ι.Ε.Κ. Νεάπολης Θεσσαλονίκης) ή της Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης (Δ.Ι.Ε.Κ. Κομοτηνής).

· Οι υποψήφιοι της Διοικητικής Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου θα εξετασθούν στο Εξεταστικό Κέντρο της Αττικής (Δ.Ι.Ε.Κ. Ηλιούπολης) ή της Κρήτης (1ο Δ.Ι.Ε.Κ. Ηρακλείου).

Οι υποψήφιοι των Διοικητικών Περιφερειών στις οποίες δεν θα λειτουργήσουν Εξεταστικά Κέντρα θα πρέπει να αποστείλουν, εντός 24 ωρών από την ανακοίνωση, ηλεκτρονικό μήνυμα ( e mail ) στην ηλεκτρονική διεύθυνση για να δηλώσουν, σύμφωνα με τα ανωτέρω, το Εξεταστικό Κέντρο στο οποίο επιθυμούν να εξετασθούν.


Προσοχή:
Σε περίπτωση μη αποστολής ηλεκτρονικού μηνύματος ο Οργανισμός θα προβεί σε κατανομή των υποψηφίων χωρίς δυνατότητα αλλαγής.

3. Το Θεωρητικό Μέρος των εξετάσεων θα διεξαχθεί στο χρονικό διάστημα από 4 έως και 22 Ιουλίου 2016, καθημερινές. Το αναλυτικό πρόγραμμα ανά ημέρα και ειδικότητα θα ανακοινωθεί άμεσα από τον Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. μόλις ολοκληρωθεί ο έλεγχος των αιτήσεων των υποψηφίων.

Η εξέταση του Πρακτικού Μέρους των εξετάσεων θα διεξαχθεί την ίδια μέρα με την εξέταση του Θεωρητικού Μέρους ή σε διαφορετική μέρα κατά τη διάρκεια της εξεταστικής περιόδου. Το Αναλυτικό πρόγραμμα του Πρακτικού Μέρους των εξετάσεων θα ανακοινωθεί άμεσα από τον Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. μόλις ολοκληρωθεί ο έλεγχος των αιτήσεων των υποψηφίων.

4. Για τα θέματα όλων των ειδικοτήτων Ι.Ε.Κ. των Εξετάσεων Πιστοποίησης Αρχικής Επαγγελματικής Κατάρτισης , 1ης εξεταστικής περιόδου 2016 πατήστε .

5. Για τη χρονική διάρκεια διενέργειας του Πρακτικού Μέρους των Εξετάσεων Πιστοποίησης Αρχικής Επαγγελματικής Κατάρτισης, 1ης εξεταστικής περιόδου 2016, ανά ειδικότητα πατήστε

.

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΝΤΑΙ ΚΑΘ’ ΟΛΗ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ, ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΤΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. ( ).

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.

Σταύρος Αθ. Καραγκούνης

Πανελλήνιες 2024: Θέματα και απαντήσεις πανελλαδικών - Εκτιμήσεις Βάσεων 2024 - Δείτε εδώ όλα τα ΝΕΑ