Οι μεγάλες ανάγκες της εκπαίδευσης παραμένουν, παρά τις . Αρκετοί μαθητές δε θα έχουν παράλληλη στήριξη από την αρχή της σχολική χρονιάς, αναφέρει η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών Βόλου.

Η ανακοίνωση

Καλωσορίζουμε τους συναδέλφους που προσλήφθηκαν στην Α΄φάση . Οι 31.846 προσλήψεις αναδεικνύουν τα τεράστια κενά που υπάρχουν για τη στοιχειώδη λειτουργία των σχολείων από το πρώτο χτύπημα του κουδουνιού, παρά τους διορισμούς που έγιναν τα τελευταία χρόνια. Ο αγώνας για μαζικούς διορισμούς όλων των αναπληρωτών παραμένει στο επίκεντρο.

Οι μεγάλες ανάγκες της εκπαίδευσης παραμένουν, παρά τις προσλήψεις. Αρκετοί μαθητές δε θα έχουν παράλληλη στήριξη από την αρχή της σχολική χρονιάς, ενώ δεν έχουν προχωρήσει και οι ιδρύσεις όλων των τμημάτων ένταξης. Ερωτηματικά παραμένουν σε σχέση με το πώς θα λειτουργήσουν τα  ολοήμερα τμήματα και τα τμήματα ΖΕΠ που δεν έχουν εκπαιδευτικούς. Στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση σημαντικός αριθμός ωρών σε πολλά μαθήματα θα χαθεί. Είναι δεδομένη η ανάγκη της άμεσης β΄φάσης αναπληρωτών, ώστε να καλυφθούν όλα τα εναπομείναντα κενά, που η κάλυψή τους έπρεπε να γίνει σε μία φάση.

Εκτός των κενών, κυβέρνηση και Υπουργείο είναι υπεύθυνοι για την Οδύσσεια που περιμένει πολλούς συμβασιούχους συναδέλφους, που είτε δουλεύουν για πρώτη φορά, είτε αναγκάστηκαν να γυρίσουν στα σπίτια τους, επειδή δεν ήξεραν πότε θα τους ξαναπροσλάβουν, ενώ τώρα πρέπει να φύγουν ξανά για άλλες περιοχές. Δε φτάνει που κάθε καλοκαίρι τους στέλνουν στα επιδόματα του ΟΑΕΔ και μάλιστα όχι όλους, δε φτάνει που τους έχουν ένα καλοκαίρι μέσα στο άγχος και την ανασφάλεια, τους καλούνε να δουλέψουν σε όλη την Ελλάδα χωρίς καμία μέριμνα για κατοικία, σίτιση, δωρεάν μετακίνηση, την ίδια στιγμή που τα ενοίκια η ακρίβεια έχουν εκτιναχθεί.
Μάλιστα, κοροϊδεύουν τους συναδέλφους με μια απλή έκπτωση 50% στα ακτοπλοϊκά, τη στιγμή που στην καλύτερη περίπτωση ένας νέος συνάδελφος χρειάζεται να έχει στην άκρη τουλάχιστον 1500 ευρώ για τα έξοδα της διαμονής, τα ενοίκια, τους μεσίτες και όλα τα υπόλοιπα. Κερασάκι στην τούρτα αποτελεί το «φάγωμα» 4 ημερομίσθιων από τον 1ο μισθό του Σεπτέμβρη, καθώς θέλουν η έναρξη μισθοδοσίας να ξεκινήσει από 5 Σεπτεμβρίου, ενώ έχουν ήδη ανακοινωθεί οι προσλήψεις. Τέτοιους εκπαιδευτικούς θέλουν…λάστιχο, με μισθούς χαρτζιλίκι, που πληρώνουν ακριβά από την τσέπη τους το κυνήγι προσόντων και τα έξοδα για να κάνουν αυτό που αγαπάνε και σπουδάσανε.

Η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών τους καλεί να οργανωθούν στα σωματεία τους και να διεκδικήσουν εδώ και τώρα:

Η μισθοδοσία να ξεκινήσει κανονικά από την 1η  Σεπτεμβρίου. Κανένα χαμένο μεροκάματο.

Αύξηση μισθού κατά 20% στο εισαγωγικό κλιμάκιο και αντίστοιχα σε όλα τα υπόλοιπα. Καταβολή 13 ου και 14 ου μισθού και αφορολόγητο στα 12.000.

Δωρεάν μετακίνηση στην περιοχή πρόσληψης και 50% έκπτωση σε όλα τα ΜΜΜ για όλο το έτος.

Επιδότηση ενοικίου στα 300€ τον μήνα. Αξιοποίηση διαθέσιμων διαμερισμάτων, δωματίων, εστιών και ξενοδοχείων για τη δωρεάν στέγαση αναπληρωτών και νεοδιόριστων.

Δωρεάν σίτιση για τους εκπαιδευτικούς σε στρατιωτικές και φοιτητικές λέσχες. Δημιουργία λεσχών σίτισης σε περιοχές με μεγάλη συγκέντρωση εκπαιδευτικών.

Αύξηση του ποσού της χιλιομετρικής αποζημίωσης για ανάγκες της υπηρεσίας και διεύρυνση των κατηγοριών που δικαιούνται αποζημίωση.

Άμεσα να γίνει η β΄φάση προσλήψεων για να καλυφθούν όλα τα κενά.

Πανελλήνιες 2024: Θέματα και απαντήσεις πανελλαδικών - Εκτιμήσεις Βάσεων 2024 - Δείτε εδώ όλα τα ΝΕΑ