ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΔΑΣΚΑΛΟΙ

Σύμφωνα με τη σημερινή μας ενημέρωση (4/7) από το υπουργείο, οι αναμένονται να δημοσιευθούν προς το τέλος της εβδομάδας με την προθεσμία αιτήσεων να φτάνει περίπου μέχρι 20 Ιουλίου.
Ενδεικτικούς πίνακες, παρά την πίεσή μας, δε θέλουν να δημοσιεύσουν. Η κατάταξη θα φανεί μετά τις με τους και τις ενστάσεις όπως κάθε χρόνο.
στις πρωτοβάθμιες θα κατατίθενται μέχρι τη λήξη των αιτήσεων και μετά δε θα γίνεται δεκτή καμία αλλαγή καθώς η επίβλεψη από τον ΑΣΕΠ καθιστά πολύ αυστηρές τις διαδικασίες.
Η προϋπηρεσία δασκάλων σε προσφυγικές δομές δε θα μετρήσει στους πίνακες αναπληρωτών για όσους ενδιαφέρονται.
Όσον αφορά το σύστημα ΟΠΣΥΔ, πλέον ζητάει οι αναπληρωτές να δηλώνουν μια οικεία διεύθυνση εκπαίδευσης όπου θα καταθέτουν τα χαρτιά τους αν χρειαστεί. Δεν υπάρχει κάποιος περιορισμός σε ποιο μέρος πρέπει να δηλωθεί. Σε όποια επιθυμεί ο καθένας. Αυτό έγινε για να έχουν καλύτερα τον έλεγχο των χιλιάδων υποψηφίων κατά την περίοδο των αιτήσεων.
Η δήλωση δήμου και δημοτολογίου αφορά μόνο τους πολυτέκνους οπότε και αφαιρέθηκε ως επιλογή από τους υπόλοιπους.
Η φετινή προϋπηρεσία θα φανεί στο σύστημα τις επόμενες ημέρες.

Σήμερα πραγματοποιήθηκαν οι μεταθέσεις μονίμων με τα οργανικά κενά που δόθηκαν να είναι απελπιστικά λίγα και οι μεταθέσεις δασκάλων να είναι μόνο 176. Πλήρη εικόνα όμως θα έχουμε μετά και τις αποσπάσεις τόσο ως προς τον συνολικό αριθμό των λειτουργικών κενών που αφορούν τους αναπληρωτές όσο και ως προς την κατανομή τους ανά περιοχή.
Οι πιστώσεις για προσλήψεις κρατικού, ΠΔΕ και ΕΣΠΑ (εκτος παράλληλης που χρειάζονται κάποιες επιπλέον διαδικασίες) θα είναι έτοιμες για προσλήψεις αρχές Σεπτεμβρίου. Οι πιστώσεις για τα τμήματα υποδοχής θα είναι ελαφρώς αυξημένες σε σχέση με πέρυσι.