: Ανακοινώθηκε επιτέλους τα μεσάνυχτα της Παρασκευής 13/12/2019 το ΦΕΚ 4597/13-12-2019/Τ.Β΄ της κατανομής των 4.500 μόνιμων διορισμών στην .

Των αιρετών ΚΥΣΕΕΠ Γ. Μπουλμέτη και Β. Βούγια

Η τριμερής κατανομή

Εξ αυτού προκύπτει πως κατανέμονται 1.041 θέσεις στο ΕΕΠ-ΕΒΠ, 1.812 θέσεις στην Πρωτοβάθμια και 1.642 θέσεις στη Δευτεροβάθμια.

Τα ποσοστά

Μ άλλα λόγια το 23,1% των 4.500 θέσεων διατίθεται στο ΕΕΠ-ΕΒΠ, το 40,4% στην Πρωτοβάθμια και το 36,5 στη Δευτεροβάθμια.

Η κατανομή σε κλάδους ΕΕΠ-ΕΒΠ

Οι θέσεις που κατανεμήθηκαν στο ΕΕΠ-ΕΒΠ δεν αντιστοιχούν αναλογικά με τις προσλήψεις αναπληρωτών των 2 τελευταίων ετών και είναι 89 θέσεις λιγότερες, πάντα σε σχέση με την κατανομή σύμφωνα με τις προσλήψεις αναπληρωτών.

Νίκη Κεραμέως για διορισμούς ειδικής αγωγής: Εντός του 2019 οι πρώτοι – Το 2020 στη γενική

Η κατανομή των διορισμών στην Ειδική Αγωγή

Αφαντα τα ΚΕΣΥ

Εδώ να υπενθυμίσουμε πως δυστυχώς και αυτό είναι προσβλητικό για τους συναδέλφους ΕΕΠ που κατέθεσαν, καταθέτουν και θα καταθέτουν ψυχή στις δομές των ΚΕΣΥ, αυτά δεν συμπεριλήφθηκαν στους διορισμούς αυτούς, λες και δεν αποτελούν εμβληματική Δομή Ειδικής Αγωγής, λες και δεν αφορούν στην Ειδική Αγωγή οι εν λόγω 4.500 διορισμοί.

“Αόρατα” τα 400 Οργανικά κενά των ΚΕΣΥ

Η μη συμπερίληψη των ΚΕΣΥ στη διαδικασία, με ευθύνη της τέως πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΑΙΘ αλλά και της νυν, η οποία παρότι είχε εγκαίρως ενημερωθεί δεν έκανε απολύτως τίποτε ως προς τη συμπερίληψή τους, είχε ως αποτέλεσμα να μην υπολογισθούν οι προσλήψεις αναπληρωτών, ούτε φυσικά τα σχεδόν 400 Οργανικά κενά ΕΕΠ σ αυτά.

Αποδυνάμωση του ΕΕΠ

Αποτέλεσμα η σαφής αποδυνάμωση της διεκδικητικής προσπάθειας του ΕΕΠ-ΕΒΠ για μια δίκαιη κατανομή που να ακουμπάει στην πραγματικότητα κι όχι σε βολονταρισμούς.

Ερώτημα στο οποίο απαντάει το αποτέλεσμα

Στο ερώτημα γιατί έγινε αυτό με τα ΚΕΣΥ η απάντηση τελικά είναι προφανής εκ του αποτελέσματος.

Η κατανομή σε κλάδους ΕΕΠ-ΕΒΠ

Η κατανομή των 1.041 θέσεων σε κλάδους τους ΕΕΠ-ΕΒΠ επίσης δεν πραγματοποιήθηκε αναλογικά , σύμφωνα με τις προσλήψεις αναπληρωτών ΕΕΠ και ΕΒΠ των 2 τελευταίων ετών σε ΣΜΕΑΕ. (Παρατίθενται στοιχεία ακολούθως).

Η απορία μας

Η απορία μας είναι με ποια μέθοδο πραγματοποιήθηκε και ελπίζουμε να επιλυθεί από την ηγεσία του ΥΠΑΙΘ κάποια στιγμή.

Κι άλλη απορία

Οπως επίσης απορία μας είναι το γιατί δεν δόθηκε ούτε μια (1) θέση για μόνιμο διορισμό στον κλάδο ΕΕΠ ΠΕ22. Ελπίζουμε να επιλυθεί κι αυτή από το ΥΠΑΙΘ.

Η αλήθεια είναι…

Τέλος οφείλουμε να σας ενημερώσουμε πως παρόλες τις εκκλήσεις μας, ως αιρετοί του ΚΥΣΕΕΠ, τον τελευταίο χρόνο να υποστηρίξουμε την όλη διαδικασία των διορισμών, δεν υπήρξε καμία επίσημη ενημέρωση ή και συνάντηση προς αυτή την κατεύθυνση από πλευράς ΥΠΑΙΘ, ενώ συμμετείχαμε με όλες μας τις δυνάμεις στην ενημέρωση των συναδέλφων για τη διαδικασία των αιτήσεων και στη μεταφορά ερωτημάτων προς το Υπουργείο και το ΑΣΕΠ για την αποσαφήνισή τους.

Αυτά προς το παρόν και θα επανέλθουμε επί του θέματος.

Κατανομή διορισμών ειδικής αγωγής- Στατιστικά

Διορισμοί στην Ειδική Αγωγή: Χρονοδιάγραμμα, Μοριοδότηση και ρήτρες