Διορισμοί εκπαιδευτικών – ΑΣΕΠ 1ΕΑ-2ΕΑ/2019: Παρατηρήσεις λίγο πριν την ολοκλήρωση των αιτήσεων

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔07/06/2019 - 15:03 | Author: Ρούσσου Ασημίνα

| Συνάδελφοι/ισσες, Ως Αιρετοί του ΚΥΣΕΕΠ προσπαθήσαμε άοκνα όλο αυτό το διάστημα να παρέχουμε άμεση ενημέρωση σε ότι αφορά στις Προκηρύξεις που αφορούν στο και ΕΒΠ, καθώς και στις για την κατάταξη στους Αξιολογικούς Πίνακες, στις ΠΔΕ και στο .

Των Αιρετών ΚΥΣΕΕΠ Β. Βούγια και Γ. Μπουλμέτη

Ολοκλήρωση αιτήσεων

Αύριο Παρασκευή 07/06/2019, ολοκληρώνεται η κατάθεση των αιτήσεων δικαιολογητικών ΕΕΠ και ΕΒΠ, στο πλαίσιο των υπ αριθμ. 1ΕΑ και 2ΕΑ/2019 Προκηρύξεων, στις Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης (ΠΔΕ) ανά την Ελλάδα.

Ελεγχος στα δικαιολογητικά

Συνιστούμε λοιπόν, έστω και στην εκπνοή των αιτήσεων, να ελέγξετε τα δικαιολογητικά που έχετε καταθέσει σε σχέση με τα ζητούμενα των Προκηρύξεων ανά κλάδο, καθώς και την ορθή δικαιολόγηση αυτών ως προς τα προσόντα, κριτήρια ή ιδιότητες που επικαλείσθε, καθώς η κάθε αίτηση υποψηφίου είναι μοναδική και έχετε την αποκλειστική ευθύνη.

Από εδώ και πέρα, περιμένουμε οι υπάλληλοι των ΠΔΕ να καταχωρίσουν τα στοιχεία που δηλώσατε στο ΟΠΣΥΔ.

Καταχώριση στοιχείων από ΠΔΕ

Η αρχική ημερομηνία που έχει δοθεί από το Υπουργείο για την ολοκλήρωση αυτής της διαδικασίας είναι έως την Παρασκευή 14/06/2019. Θεωρούμε ωστόσο, λόγω του όγκου των αιτήσεων, ότι μπορεί να δοθεί παράταση ως προς αυτή την ημερομηνία. Οι υπάλληλοι των ΠΔΕ έχουν συγκεκριμένες οδηγίες από το υπουργείο, για τον τρόπο που θα καταχωρούν τα στοιχεία σας, εκτός από την προϋπηρεσία, η οποία σύμφωνα με τις πληροφορίες μας θα την καταχωρίσουν με ειδικό τρόπο από το Κεντρικό Σύστημα του στο Υπουργείο. Οι υποψήφιοι ΕΕΠ ΕΒΠ που έχετε αιτηθεί και για κλάδους εκπαιδευτικών, ενδεχομένως να βλέπετε ότι πολλά προσόντα σας είναι ήδη καταχωρημένα στο , λόγω του ότι οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης έχουν ξεκινήσει πιο νωρίς τη διαδικασία αυτή. Συνιστάται έλεγχος στοιχείων περί τα μέσα Ιουνίου Εν προκειμένω θα σας συνιστούσαμε να ελέγξετε την ορθότητα των στοιχείων σας, περίπου στα μέσα Ιουνίου, δεδομένου ότι υπάρχει τμηματική καταγραφή αυτών.

Προσμέτρηση προϋπηρεσίας

Υπό διερεύνηση είναι ακόμα το πεδίο της καταχώρησης των προϋπηρεσιών των ΕΕΠ ΕΒΠ, αν δηλαδή θα μετρηθεί από την ημερομηνία ανάληψης ή από την Πράξη του Περιφερειακού Διευθυντή, καθώς σύμφωνα με την Υπουργική Απόφαση υπ.αριθμ. 151244/Δ2 (3) Τροποποίηση της υπ’ αριθ. 35557/Δ2/9.4.2003 (465 Β) Υπουργική Απόφαση με θέμα: «Ρύθμιση θεμάτων πρόσληψης προσωρινών αναπληρωτών και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών για τις ανάγκες λειτουργίας των δημόσιων σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης», όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει: «Από το διδακτικό έτος 2014−15 και εφεξής, και αποκλειστικά για θέματα προσμέτρησης προϋπηρεσίας σε πίνακες κατάταξης, ως ημερομηνία ανάληψης υπηρεσίας των αναπληρωτών εκπ/κών λογίζεται η εναρκτήρια ημερομηνία της οριζόμενης, στη σχετική υπουργική απόφαση πρόσληψης, προθεσμίας, υπό την προϋπόθεση ότι η ανάληψη υπηρεσίας γίνεται εντός της προθεσμίας αυτής.»

Δίαυλος επικοινωνίας μεταξύ υποψηφίων και ΠΔΕ Προκειμένου να αποφύγουμε τον μεγάλο όγκο ενστάσεων, η πρότασή μας είναι να μπορεί να ανοιχτεί δίαυλος επικοινωνίας μεταξύ υποψηφίων και ΠΔΕ σε περίπτωση λανθασμένων καταχωρίσεων. σε σχέση με τα δικαιολογητικά που έχουν κατατεθεί, καθώς πιθανά λάθη είναι ανθρώπινα και από την πλευρά των υπαλλήλων των ΠΔΕ.

Συνεχίζουμε

Θα συνεχίσουμε κάθε προσπάθεια ενημέρωσης σας αλλά και πίεσης προς τους αρμοδίους, συμπορευόμενοι με τα συνδικαλιστικά μας όργανα, προκειμένου να έχουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα επί της διαδικασίας και των αποτελεσμάτων των Προσωρινών και Οριστικών Αξιολογικών Πινάκων ΕΕΠ ΕΒΠ. Μεταθέσεις ΕΕΠ και ΕΒΠ Τέλος αναμένουμε την Εγκύκλιο των Μεταθέσεων αύριο Παρασκευή 07 Ιουνίου 2019. Συνάδελφοι/ισσες Σας ευχόμαστε καλή επιτυχία και όλα να πάνε κατ ευχήν!!

Loading...


  • europalso   ideascentral