ΕΛΜΕ και Σύλλογος ΠΕ Βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας -Αξιότιμε κύριε Υπουργέ, Τα Δ.Σ της ΕΛΜΕ και του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας απευθύνονται από κοινού προς εσάς προκειμένου να εκφράσουν την αγανάκτηση σύσσωμης της εκπαιδευτικής κοινότητας σχετικά με την καθυστέρηση στην καταβολή των .

Για ακόμη μια φορά, χωρίς προειδοποίηση και χωρίς δικαιολογία δεν πληρώθηκε στην καθορισμένη ημερομηνία το επιμίσθιο του Οκτωβρίου στους αποσπασμένους εκπαιδευτικούς. Μάλιστα, μετά από επικοινωνία με το Υπουργείο ενημερωθήκαμε ότι οι νεοαποσπασμένοι εκπαιδευτικοί αναμένεται να λάβουν το επιμίσθιο 15 Φεβρουαρίου! Είναι προφανές πως η παραπάνω πληροφορία έχει προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση καθώς ήδη πολλοί από τους συναδέλφους δυσκολεύονται να ανταπεξέλθουν οικονομικά στις αυξημένες υποχρεώσεις που συνεπάγεται η διαμονή στο εξωτερικό. Σε πραγματικό οικονομικό αδιέξοδο βρίσκονται ιδιαίτερα οι νεοαποσπασμένοι συνάδελφοι, που όντας επιβαρυμένοι από τα έξοδα της πρώτης εγκατάστασης, και πιεζόμενοι από τράπεζες και ιδιοκτήτες, σκέφτονται ακόμα και τη λύση της ανάκλησης της απόσπασης.

Την ίδια στιγμή το Υπουργείο ακόμα δεν έχει καταβάλει την επιχορήγηση στα σχολεία με αποτέλεσμα και οι συμβασιούχοι εκπαιδευτικοί να παραμένουν απλήρωτοι για μεγάλο χρονικό διάστημα αντιμετωπίζοντας σοβαρά προβλήματα επιβίωσης. Τέλος, ενώ οι εκπαιδευτικοί αναγκάζονται να μετακινούνται από σχολείο σε σχολείο, τα οδοιπορικά δεν τους έχουν καταβληθεί, ακόμα και για μετακινήσεις που έγιναν πριν από δύο χρόνια.

Διεκδικούμε την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων και την αποκατάσταση της ομαλότητας στη διαδικασία της μισθοδοσίας προκειμένου να εξασφαλιστεί ότι οι εκπαιδευτικοί θα ζουν αξιοπρεπώς παρέχοντας με ηρεμία το έργο τους στις σχολικές μονάδες του εξωτερικού.

ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ Α/ΘΜΙΑΣ