Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, σήμερα, αναμένονται οι αποφάσεις του Συλλόγου Διδασκόντων στο Αρσάκειο σε ότι αφορά στο όταν συμμαθητές του τον έδεσαν με πετονιά στο λαιμό και γελούσαν.

Υπενθυμίζουμε ότι στη συνεδρίαση έχουν κληθεί τόσο οι έξι εμπλεκόμενοι μαθητές και το θύμα, όσο και οι κηδεμόνες τους, ενώ η διοίκηση του Αρσακείου με ανακοίνωσή της ενημερώνει πως βρίσκεται σε εξέλιξη Ένορκη Διοικητική Εξέταση για τυχόν ευθύνες των εκπαιδευτικών.

Ωστόσο, καθημερινά ανοίγουν στόματα για τη σοκαριστική αυτή υπόθεση. Οι «νταήδες της τάξης», όπως τους χαρακτηρίζουν άλλοι μαθητές, έδεσαν πετονιά στον λαιμό του συμμαθητή τους για… «παιχνίδι» και «πλάκα», όπως είπαν για να δικαιολογήσουν την πράξη τους.

Σύμφωνα με καταγγελίες γονέων μαθητών του σχολείου, περιστατικά με ναρκωτικά, συμβάντα σχολικού εκφοβισμού και πειθαρχικά παραπτώματα, είναι καθημερινά και το bullying με την πετονιά δεν ήταν η εξαίρεση, αλλά ο κανόνας. Είναι ενδεικτικό ότι λίγο πριν τυλίξουν με πετονιά τον 15χρονο, οι νταήδες του Αρσακείου είχαν κατεβάσει το παντελόνι σε έναν συμμαθητή τους.

Όλα αυτά δε, συμβαίνουν, σύμφωνα με τις καταγγελίες, με τους καθηγητές να είναι απλοί θεατές. Ο 15χρονος είχε αποφασίσει να αντιμετωπίσει σιωπηλά τον εφιάλτη που βίωνε και να διαχειριστεί μόνος του τους νταήδες και αν δεν υπήρχαν τα σημάδια στον λαιμό από την πετονιά, ο μαθητής δε θα είχε μιλήσει ποτέ στην οικογένειά του και θα συνέχιζε να υπομένει τον Γολγοθά του σχολικού εκφοβισμού.

Ο κυνισμός των παιδιών – δραστών του αποτρόπαιου περιστατικού τρομάζει, καθώς προκειμένου να δικαιολογήσουν την πράξη τους, υποστήριξαν ότι δεν ήταν οι μόνοι που παρενοχλούσαν τον 15χρονο.

«Τον λέγαμε μπούλη, κεφτεδάκι, γουρουνάκι, δεν τον πειράζαμε μόνο εμείς, αλλά τον κορόιδευαν και άλλοι από το σχολείο, τον πειράζαμε, και έτσι για πλάκα αποφασίσαμε να τον δέσουμε. Πέσαμε πάνω του πέντε, έξι παιδιά, τον δέσαμε με την πετονιά αλλά ξέφυγε για λίγο η κατάσταση», φέρονται να είπαν, μεταξύ άλλων, στην κατάθεσή τους.

Είναι ενδεικτικό ότι, όπως αναφέρουν συγγενείς μαθητών, ορισμένοι από τους δράστες δείχνουν αμετανόητοι, ενώ άλλοι απειλούν συμμαθητές τους.

Όπως κατήγγειλε η μητέρα του θύματος, ο γιος της είχε αρχίσει να πέφτει θύμα bullying από την περσινή χρονιά. Οι γονείς του 15χρονου ζητούν να φύγουν από το σχολείο οι μαθητές που ευθύνονται.