Τι σύμφωνα και με την πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη.

Ειδικότερα, η κακοκαιρία θα επικρατήσει κυρίως τη Μεγάλη Τρίτη, ενώ βροχές και καταιγίδες αναμένονται από τη Μεγάλη Παρασκευή. Ελαφρώς βελτιωμένος θα είναι ο καιρός την Κυριακή του Πάσχα.

Ελαφρώς διαφοροποιημένα είναι και τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το βράδυ της Κυριακής το meteo. Δείτε την πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη για τον καιρό του Πάσχα, από το marousakis:

Ψυχρή λίμνη φέρνει αστάθειες μέχρι τη Μεγάλη Τρίτη

Ψυχρές αέριες μάζες στη μέση και ανώτερη τροπόσφαιρα θα έχουν σαν αποτέλεσμα τη δημιουργία ενός έντονα άστατου καιρού στη χώρα μας μέχρι και τη Μεγάλη Τρίτη – πρωί Μεγάλης Τετάρτης σε αρκετές περιοχές κύρια χαρακτηριστικά του οποίου θα είναι οι βροχές, οι καταιγίδες κυρίως σε παραθαλάσσιες και παραθαλάσσιες εκτάσεις, ακόμη και στα χιόνια σε ψηλά βουνά της ηπειρωτικής χώρας αλλά και της Κρήτης. Ταυτόχρονα η έντονη διαφορά πίεσης που αναμένεται να δημιουργηθεί μέσα στο Αιγαίο θα ενισχύσει πρόσκαιρα τους βοριάδες κοντά στα 6 με 7 μποφόρ.

Πασχαλινή έξοδος με «διπρόσωπο» καιρό

Με δύο πρόσωπα αναμένεται να εμφανιστεί ο καιρός το διήμερο Μεγάλη Πέμπτη- Μεγάλη Παρασκευή οπότε και αναμένεται η κορύφωση των εκδρομέων του Πάσχα.

Ανοιξιάτικος ο καιρός τη Μεγάλη Πέμπτη

Όσοι από τους εκδρομείς του Πάσχα αποφασίσουν να φύγουν από τα μεγάλα αστικά κέντρα με οποιοδήποτε μέσο τη Μεγάλη Πέμπτη, θα έχουν απόλυτο σύμμαχό τους τον καιρό μιας και θα θυμίζει πραγματική Άνοιξη με τον υδράργυρο να «σκαρφαλώνει» αργά το μεσημέρι σε πολλές περιοχές κοντά στους 24 με 26 βαθμούς και τους μεγάλους ανέμους να μην δημιουργούν αξιόλογα προβλήματα τόσο στην ξηρά όσο και στην θάλασσα.

Άστατος ο καιρός τη Μεγάλη Παρασκευή

Με τον καιρό να εναρμονίζεται με το πνεύμα της ημέρας αναμένεται να κυλήσει η Μεγάλη Παρασκευή για πολλές περιοχές της χώρας μας που σημαίνει ότι οι βροχές θα εναλλάσσονται με τις συννεφιές και την ηλιοφάνεια και με έμφαση στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια γεωγραφικά διαμερίσματα της χώρας. Ταυτόχρονα θα παρατηρηθούν και μεγάλες θερμοκρασιακές αντιθέσεις ανάμεσα στη βορειοδυτική ηπειρωτική χώρα όπου θα κάνει κρύο και τις υπόλοιπες περιοχές που ο υδράργυρος δεν θα επηρεαστεί ιδιαίτερα ξεπερνώντας τοπικά ακόμη και τους 20 με 2 βαθμούς Κελσίου αργά το μεσημέρι.

Άστατος ο καιρός την Κυριακή του Πάσχα, βροχές Δευτέρα και Τρίτη – Τι λέει ο Κωνσταντίνος Λαγουβάρδος

Αιτία για τα παραπάνω που αναλύθηκαν, ένα βαρομετρικό χαμηλό που θ περάσει από τα βόρεια Βαλκάνια διαμορφώνοντας άστατο τον καιρό. Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι η περιφορά του επιταφίου για πολλές περιοχές της χώρας δεν θα αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα μιας και εκτιμάται ότι ο άστατος καιρός θα υποχωρήσει προς το απόγευμα με εξαίρεση ίσως περιοχές που βρίσκονται από το ύψος της Θεσσαλίας και πιο βόρεια όπου θα επιμείνουν κάποια υπολείμματα αστάθειας.

Πανελλήνιες 2024: Θέματα και απαντήσεις πανελλαδικών - Εκτιμήσεις Βάσεων 2024 - Δείτε εδώ όλα τα ΝΕΑ