: Θετικοί στον κορονοϊό βρέθηκαν δύο εκπαιδευτικοί από τη βόρεια Ελλάδα, οι οποίοι υπηρετούν στην Κέρκυρα, όπως οι ίδιοι ενημέρωσαν τη διεύθυνση πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Θετικοί στον κορονοϊό που υπηρετούν στην Κέρκυρα

Οι εκπαιδευτικοί λίγο πριν επιστρέψουν στα , υπεβλήθησαν σε τεστ καθώς είχαν έρθει σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα και βρίσκονται σε καραντίνα στην πατρίδα τους.

Στο μεταξύ ξεκίνησε σήμερα το πρωί η διαδικασία των για τη νόσο covid 19 για 1.100 εκπαιδευτικούς στο νησί λίγο πριν το άνοιγμα των σχολείων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης την ερχόμενη Δευτέρα. Τα τεστ γίνονται σήμερα στο ισόγειο της Π.Ε. Κέρκυρας και το Σάββατο θα πραγματοποιηθούν στα γραφεία της διεύθυνσης πρωτοβάθμιας.

Αντίθετος στο άνοιγμα σχολείων ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης

Την άποψη πως θα έπρεπε να παραταθεί κατά μία εβδομάδα η της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και των βρεφονηπιακών σταθμών, ώστε να διαπιστωθεί η κατάσταση του ιικού φορτίου μετά τις αργίες της Πρωτοχρονιάς και των Θεοφανείων, εξέφρασε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ – ΜΠΕ “Πρακτορείο 104,9Fm”.

“Το λέω ευθαρσώς ότι ήταν πολύ πρόωρο να στις 11 Ιανουαρίου, αφού δεν έχουμε δει τις συνέπειες των γιορτών. ‘Επρεπε να δώσουμε μια ακόμη εβδομάδα παράταση”, είπε χαρακτηριστικά.

Παγώνη για άνοιγμα σχολείων: Πρέπει να ανοίξουν τα δημοτικά - Πρώτη φορά τέτοια επίθεση από ιό

Τόνισε ακόμη πως “οι δήμαρχοι σε κόκκινες, είτε πορτοκαλί περιοχές πληροφορηθήκαμε το άνοιγμα των σχολείων από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Η απόφαση ελήφθη από την κυβέρνηση, μετά από εισήγηση των λοιμοξιολόγων, στην οποία δεν συμμετέχει η Τοπική Αυτοδιοίκηση, παρά το ότι οι δήμοι είναι αυτοί που φροντίζουν για την κατάσταση της σχολικής στέγης. Για τις απολυμάνσεις, τους καθαρισμούς, τα αντισηπτικά και τις μάσκες”.

Ο κ.Ζέρβας έκανε έκκληση στους συνοδούς των παιδιών να μην παρατηρείται συγχρωτισμός έξω από τα σχολικά συγκροτήματα και κινητικότητα, ώστε να μην υπάρξει αύξηση των κρουσμάτων. “Βρισκόμαστε σε ένα πόλεμο. Μπορεί τα παιδιά, από 4 έως 12 χρονών, να μην είναι φορείς της πανδημίας, όμως η κινητικότητα που πραγματοποιείται σε μία ευαίσθητη περίοδο. Το πρόβλημα δεν έχει ξεπεραστεί”, δήλωσε.

Τέλος, ανακοίνωσε πως το Σαββατοκύριακο 9 και 10 Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθούν δωρεάν rapid tests για τους εκπαιδευτικούς. Τα τεστ θα διενεργούνται σε συνεννόηση με τον ΕΟΔΥ στο 72ο και στο 9ο Δημοτικά Σχολεία, από τις 9 το πρωί.

Πανελλήνιες 2024: Θέματα και απαντήσεις πανελλαδικών - Εκτιμήσεις Βάσεων 2024 - Δείτε εδώ όλα τα ΝΕΑ