Τσακρής για άνοιγμα σχολείων: Πότε θα ανοίξουν Γυμνάσια – Λύκεια – Το πιθανό σενάριο

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔08/01/2021 - 16:25 | Author: Newsroom Ipaidia
Τελευταία τροποποίηση στις 08/01/2021 - 16:25

Άνοιγμα σχολείων: Το πιθανό σενάριο του να ανοίξουν τα Γυμνάσια και τα Λύκεια θα εξετάσει η επιτροπή, σύμφωνα με τον Αθανάσιος Τσακρή, καθηγητή Μικροβιολογίας και μέλος της επιτροπής υπουργείου Υγείας. Δείτε στο ipaidia.gr τι είπε αναλυτικά.

Άνοιγμα σχολείων: Το άνοιγμα πρέπει να γίνει βήμα - βήμα

«Δεν θέλει η οικονομία τα πισωγυρίσματα, όλα πρέπει να γίνουν βήμα – βήμα το ίδιο ισχύει και για τα σχολεία, παρότι ήταν επιτυχής η λειτουργιά τους την πρώτη περίοδο του φθινοπώρου» σημείωσε.

Σύμφωνα με τον κ. Τσακρή ένα πιθανό σενάριο που αναμένεται να εξετάσει η επιτροπή είναι να ανοίξουν γυμνάσια και λύκεια τέλος Ιανουαρίου, τουλάχιστον, και λιανεμπόριο τουλάχιστον μια έβδομα μετά.

Άνοιγμα σχολείων: Άκυρη η απόφαση του Δήμου Σητείας - Έτσι θα ανοίξουν τη Δευτέρα

Άνοιγμα σχολείων - Δερμιτζάκης: Πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να μείνουν ανοιχτά

Εξαδάκτυλος για άνοιγμα σχολείων: Η απόφαση δεν ήταν ομόφωνη

Δεν είχε συζητηθεί στην επιτροπή εμπειρογνωμόνων να ληφθούν νέα μέτρα για την εορτή του Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη διευκρίνισε ο Αθανάσιος Τσακρής, καθηγητής Μικροβιολογίας, Διευθυντής Εργαστηρίου Μικροβιολογίας Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ και μέλος της επιτροπής υπουργείου Υγείας.

«Νομίζω δεν είχε συζητηθεί στην επιτροπή κάποια τέτοια γνωμοδότηση σε εκείνη τη φάση ώστε να αποφανθεί για τυχόν επιπλέον μέτρα για τη συγκεκριμένη περιοχή. Σε όλη την Ευρώπη τον Οκτώβριο και το Νοέμβριο δεν έγινε πολύ καλή εκτίμηση της δυναμικής του ιού, ποσό δυναμικά εξαπλώθηκε» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Κάτι που θα είχε βοηθούσε, διευκρίνισε ο καθηγητής, θα ήταν ακόμα περισσότεροι εργαστηριακοί έλεγχοι. Το στοιχείο αυτό θα βοηθούσε σε καλύτερη εκτίμηση.  • Ακολουθείστε το iPaidia στο Google News

    Tελευταίες Ειδήσεις για την Παιδεία και την εργασία στο ipaidia.gr    • ideascentral

      europalso

    Enter your email address: