Τζούφη για άνοιγμα σχολείων: «Κυβερνητικό αλαλούμ»

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔08/01/2021 - 13:52 | Author: Newsroom Ipaidia

Άνοιγμα σχολείων: «Απόλυτο αλαλούμ και πλήρης διαχειριστική ανεπάρκεια» χαρακτήρισε η Μερόπη Τζούφη τις κυβερνητικές παλινωδίες για το άνοιγμα των σχολείων, μιλώντας Στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης 91.4 και την εκπομπή «Ορθά-Κοφτά». Δείτε στο ipaidia.gr αναλυτικά τι είπε η βουλευτής.

Άνοιγμα σχολείων: Το υπουργείο δεν έχει πράξει τίποτα για την επαναλειτουργία τους

Η αναπληρωτής τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία τόνισε πως «η κυβέρνηση δε λαμβάνει υπόψη τη γνώμη των επιστημόνων, ενώ με αντιφατικές δηλώσεις επιτείνει την αγωνία και την αβεβαιότητα», υπενθυμίζοντας την πρόσφατη δήλωση του πρώην κυβερνητικού εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα για άνοιγμα όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης στις 11 Ιανουαρίου.

Άνοιγμα σχολείων: Άκυρη η απόφαση του Δήμου Σητείας - Έτσι θα ανοίξουν τη Δευτέρα

Άνοιγμα σχολείων - Δερμιτζάκης: Πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να μείνουν ανοιχτά

Πανελλήνιες: Όχι στις αντιδραστικές αλλαγές στη πρόσβαση των μαθητών στα ΑΕΙ

Παράλληλα, επεσήμανε πως το υπουργείο Παιδείας δεν έχει πράξει τίποτα για την ομαλή επαναλειτουργία των σχολείων, αγνοώντας τις προτάσεις των ειδικών, των εκπαιδευτικών και των κομμάτων της αντιπολίτευσης. «Δε μερίμνησε για την αραίωση των μαθητών και τη λειτουργία με εναλλασσόμενο ωράριο, δεν εξασφάλισε την τακτική διενέργεια δωρεάν τεστ για μαθητές και εκπαιδευτικούς».

Η βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ως παράδειγμα αρνητικής αντιμετώπισης, τον τρόπο που λειτούργησαν τα Ειδικά Σχολεία όλο αυτό το διάστημα, υπογραμμίζοντας τις πολλές και σημαντικές ελλείψεις στο προσωπικό και την απουσία διαγνωστικών τεστ.

Τέλος και υπό το πρίσμα της πανδημίας, κάλεσε την κυβέρνηση να μην εφαρμόσει την Τράπεζα Θεμάτων, αποκλείοντας χιλιάδες μαθητές από την πρόσβαση στα ΑΕΙ, όπως και να ανακοινώσει άμεσα την περικοπή της ύλης των Πανελλαδικών Εξετάσεων, σύμφωνα με τις εισηγήσεις των εκπαιδευτικών.  • Ακολουθείστε το iPaidia στο Google News

    Tελευταίες Ειδήσεις για την Παιδεία και την εργασία στο ipaidia.gr    • ideascentral

      europalso

    Enter your email address: