Άνοιγμα σχολείων: Σε ποιούς μαθητές και εκπαιδευτικούς σχεδιάζεται να γίνουν τεστ

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔31/12/2020 - 09:20 | Author: Ρούσσου Ασημίνα
Τελευταία τροποποίηση στις 02/01/2021 - 11:24

: Οι τελικές αποφάσεις για το άνοιγμα των σχολείων αναμένεται να ανακοινωθούν τη Δευτέρα 4 Ιανουαρίου.Πρόταση για το έθεσε στη συνεδρίαση των Λοιμωξιολόγων  η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

: Δείτε στο ipaidia.gr το σχέδιο για το άνοιγμα σχολείων

Η πρόταση της υπουργού αφορά την δημιουργία πλατφόρμας για σε καθηγητές όλων των βαθμίδων και μαθητές Λυκείου, καθώς οι ηλικίες 16 ετών και άνω έχουν μεγαλύτερη κοινωνικότητα και κινητικότητα σε σχέση με μαθητές σε μικρότερες ηλικίες, σύμφωνα με το ΣΚΑΪ.

Πρόκειται για πλατφόρμα η οποία θα λειτουργεί στο πλαίσιο του και όποιος πολίτης επιθυμεί θα μπορεί να προχωρά σε αίτηση και να κάνει το τεστ.

Επίδομα θέρμανσης: Πώς θα κάνετε αίτηση στο myΘέρμανση

Επίδομα 534 ευρώ: Δείτε ΕΔΩ πότε θα γίνουν οι πληρωμές για τις αναστολές Δεκεμβρίου

ΟΠΕΚΑ - Επιδόματα: Πληρωμές σήμερα

Άνοιγμα σχολείων - Λινού: Γιατί πρέπει να δοθεί προτεραιότητα στους εμβολιασμούς των εκπαιδευτικών

Στόχος της κυβέρνησης είναι το άνοιγμα όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων, κατά προτίμηση στις 8/1 με την συζήτηση ωστόσο να παραμένει σε εκκρεμότητα.


Λήξη μαθημάτων σε διαφορετικές ώρες

Η κυρία Κεραμέως πάντως έχει θέσει και άλλα ζητήματα στο τραπέζι, όπως αυτό της λήξης των μαθημάτων με χρονική απόκλιση ιδίως στις μικρότερες τάξεις προκειμένου να αποφεύγεται ο συνωστισμός στις εξόδους των σχολικών κτηρίων.

Παράλληλα για τον ίδιο λόγο, σε όποια κτήρια είναι εφικτό η είσοδος και η έξοδος θα μπορεί να γίνεται από διαφορετικές πόρτες.

Σε κάθε περίπτωση οριστικές αποφάσεις αναμένονται στις 4/1 όποτε και θα γίνει νέα συνεδρίαση.  • Ακολουθείστε το iPaidia στο Google News

    Tελευταίες Ειδήσεις για την Παιδεία και την εργασία στο ipaidia.gr    • ideascentral

      europalso

    Enter your email address: