: Δείτε αναλυτικά στο ipaidia.gr ποιά είναι η επικρατέστερη ημερομηνία για το . Τι προβληματίζει την κυβέρνηση.

: Όλα τα σενάρια εδώ

Προβληματισμό προκαλούν στο κυβερνητικό επιτελείο τα επιδημιολογικά δεδομένα των τελευταίων ημερών, σε συνδυασμό με την εντεινόμενη πίεση στο σύστημα υγείας. Ωστόσο, το πώς θα διαμορφωθεί η επιδημιολογική εικόνα τα επόμενα εικοσιτετράωρα, θα κρίνει και τα επόμενα βήματα για τη σταδιακή χαλάρωση του «σκληρού» .

Ο κ. Εξαδάκτυλος αναφορικά με το είπε «λίγη υπομονή. Φαντάζομαι μέχρι την Παρασκευή θα έχουμε σαφή εικόνα αν και ποιες δραστηριότητες θα επιτραπούν. »

Ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης είπε πως, στόχος της κυβέρνησης είναι να ανοίξουν οι δραστηριότητες από την 1η Μαρτίου, ενώ σε ό,τι αφορά το υπογράμμισε πως η κυβέρνηση αντιλαμβάνεται ότι η ανάγκη για το άνοιγμά τους δεν έχει να κάνει μόνο με το εκπαιδευτικό κομμάτι, αλλά υπάρχουν και ψυχολογικά ζητήματα για τους μαθητές.

«Την 1η Μαρτίου, εάν επικρατήσει σταθεροποίηση της κατάστασης με τα , θα υπάρξει σταδιακό άνοιγμα. Θα ακολουθήσουμε τις οδηγίες των λοιμωξιολόγων για το άνοιγμα του λιανεμπορίου και των σχολείων» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ωστόσο, μια από τις ημερομηνίες που ακούγονται έντονα για το άνοιγμα νηπιαγωγείων και δημοτικών είναι και η 8η Μαρτίου.

Αισιόδοξος για τα επιδημιολογικά δεδομένα και την επίδραση των εμβολιασμών στην καταπολέμηση της πανδημίας παρουσιάστηκε ο πρύτανης του ΕΚΠΑ, Θάνος Δημόπουλος, μιλώντας στο MEGA.

Όπως τόνισε, ο δείκτης μεταδοτικότητας είναι οριακά κάτω από 1, ενώ υπάρχει σταθεροποίηση των εισαγωγών σε μονάδες Covid-19, κάτι που αποδίδεται στην «επίδραση των περιοριστικών μέτρων».