Παναγιωτόπουλος: Να γίνουν περισσότερα τεστ στα σχολεία – Μέχρι πότε θα φοράμε μάσκες

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔22/02/2021 - 11:40 | Author: Ρούσσου Ασημίνα
Τελευταία τροποποίηση στις 23/02/2021 - 12:57

: Τι είπε ο καθηγητής της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας, Τάκης Παναγιωτόπουλος στον ΘΕΜΑ 104,6 για τα και τις

Όπως εξήγησε, ακόμη δεν είναι γνωστό το κατά πόσο μεταδίδεται ο ιός μετά τον εμβολιασμό και ίσως δίνεται λάθος μήνυμα χαλάρωσης και εφησυχασμού. «Το εμβόλιο γίνεται ως μια προσωπική προστασία και όχι αναγκαστικά προστασία ως προς το να γίνω φορέας και αναμεταδότης. Δεν μπορούμε να ξέρουμε ότι θα μπορεί ο εμβολιασμός να επιφέρει το άνοιγμα στα πάντα χωρίς μέτρα», σημείωσε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι «φοβάμαι ότι δίνεται το λάθος μήνυμα ως προς αυτό, δηλαδή ‘‘εμβολιάστηκα άρα είμαι οκ’’».

Εξήγησε ότι είναι μια ρευστή πραγματικότητα ακόμη και με τα νέα στελέχη μεταλλάξεων δεν είναι γνωστό αν προστατεύει το εμβόλιο. «Χρειάζεται ποσοτική εκτίμηση για να ξέρουμε».

 

Επισήμανε όμως, ότι αυτή τη στιγμή γνωρίζουμε ότι η βρετανική μετάλλαξη καλύπτεται από το εμβόλιο ακόμη όμως δεν υπάρχουν στοιχεία για τη νοτιοαφρικανική.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος συμφώνησε με την εκτίμηση του Α. Φάουτσι ότι θα χρειαστεί να πάμε με για πολύ καιρό ακόμα, έως και το 2022.

Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να υπάρχει μια ακόμη παράταση, μιας εβδομάδας, στο lockdown της Αττικής. Όπως είπε, αυτό που μετράει αυτή τη στιγμή είναι η εκτίμηση της διασποράς στην κοινότητα και αυτό είναι που κρίνει την πορεία της πανδημίας. Εκτίμησε ότι υπάρχει μια σταδιακή σταθεροποίηση των κρουσμάτων, όμως θα συνεχιστεί η πίεση στο Σύστημα Υγείας.

Όσον αφορά τα μέτρα πρότεινε να γίνονται περισσότερα και συστηματικά τεστ. Χαρακτηριστικό παράδειγμα έδωσε τους εργασιακούς χώρους και τα . «Δεν είναι αποδοτικό μέτρο το όποιος θέλει όποτε θέλει, διαφορά θα έφερνε ένα σύστημα με διαφορά μιας δύο εβδομάδας με τρόπου που να γίνεται πράγματι και όχι να δίνεται ως δυνατότητα. Πιο οργανωμένα », σημείωσε χαρακτηριστικά.

Γώγος για lockdown: Πώς θα κάνουμε Πάσχα - Μεγάλο ζητούμενο τα σχολεία

Lockdown: Πότε θα ανοίξουν σχολεία και λιανεμπόριο - Τα σενάρια και οι ανησυχίες

Lockdown: Εβδομάδα αποφάσεων - Πότε ανοίγουν τα σχολεία • Ακολουθείστε το iPaidia στο Google News

  Tελευταίες Ειδήσεις για την Παιδεία και την εργασία στο ipaidia.gr

  Η Παιδεία στο Viber ΕΔΩ !  • express

   europalso

  Enter your email address: