Σαρωτικός ανασχηματισμός, δείτε ποιοι βγαίνουν και ποιοι μπαίνουν

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, με τον ανασχηματισμό αποχωρούν από την κυβέρνηση οι υπουργοί Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, Αγροτικής Ανάπτυξης Αθανάσιος Τσαυτάρης, Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος. Όσον αφορά τις εισόδους, σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Ανάπτυξης αναλαμβάνει ο Νίκος Δένδιας. Στο Παιδείας ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Σαρωτικές αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα φέρνει ο ανασχηματισμός, καθώς, κατά τις έως τώρα πληροφορίες αλλάζουν χέρια τουλάχιστον έξι από τα 18 υπουργικά χαρτοφυλάκια, συν τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργό Σίμο Κεδίκογλου.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, με τον ανασχηματισμό αποχωρούν από την κυβέρνηση οι υπουργοί Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης, Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, Αγροτικής Ανάπτυξης Αθανάσιος Τσαυτάρης, Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος και Μακεδονίας Θράκης Θόδωρος Καράογλου.

Εκτός βρίσκονται επίσης οι υφυπουργοί Παιδείας Συμεών Κεδίκογλου και Κώστας Γκιουλέκας, και Υγείας Ζέττα Μακρή.

Την ίδια στιγμή, ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες θέλουν τον Γιάννη Βρούτση να αναλαμβάνει τη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου, στη θέση του απερχόμενου Σίμου Κεδίκογλου.

Όσον αφορά τις εισόδους, σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Ανάπτυξης αναλαμβάνει ο Νίκος Δένδιας, ο οποίος αφήνει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Στο Ανάπτυξης φαίνεται να δημιουργούνται δύο θέσεις υφυπουργού, τις οποίες αναλαμβάνουν ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος από το ΠΑΣΟΚ και ο Γεράσιμος Γιακουμάτος.

Το υπουργείο Παιδείας φαίνεται να πηγαίνει στον Ανδρέα Λοβέρδο.

Υφυπουργός Εσωτερικών φαίνεται πως αναλαμβάνει ο Γιώργος Ντόλιος.

Όσον αφορά το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, φαίνεται να πηγαίνει στα χέρια της Νέας Δημοκρατίας, με πιθανό υφυπουργό τον Γιάννη Κουτσούκο.

Οι τελευταίες πληροφορίες θέλουν επίσης την Άντζελα Γκερέκου να αναλαμβάνει θέση είτε υπουργού, είτε υφυπουργού στον υπουργείο Πολιτισμού.

Στις θέσεις τους παραμένουν οι ηγεσίες του υπουργείου Ενέργειας και Περιβάλλοντος, αλλά και του υπουργείου Υποδομών, ενώ αμετακίνητη φαίνεται πως είναι και η ηγεσία του υπουργείου Τουρισμού. Στο υπουργείο Εξωτερικών παραμένει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος.

Η προσοχή όλων παραμένει στο υπουργείο Οικονομικών, καθώς δεν αποκλείεται «σπάσιμο» του ΥΠΟΙΚ. Στις θέσεις τους πάντως φαίνεται να μένουν ο αναπληρωτής ΥΠΟΙΚ Χρήστος Σταϊκούρας και ο υφυπουργός Γιώργος Μαυραγάνης.

Η ανακοίνωση του νέου σχήματος αναμένεται λίγο μετά τις 18:00 το απόγευμα.
Πηγή: