Ερώτηση Σοφίας Ασημακοπούλου Βουλευτού Β’ Πειραιώς σχετικά με τις «αναγκαίες διευκρινίσεις για το Τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος του ».

Η ερώτηση

Κυρία Υπουργέ,

Από την Παρασκευή 8 Απριλίου του τρέχοντος έτους, το Τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος, του Πανεπιστημίου Πατρών, τελεί υπό κατάληψη. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο Φοιτητικός Σύλλογος: «Αφορμή μας για αυτή μας την κίνηση αποτελεί η πρόταση του Πανεπιστημίου Πατρών για κατάργηση του τμήματος αλλά και η συνεχής
αδιαφορία του Υπουργείου καθώς αρνείται και καθυστερεί επί σκοπού να εγκρίνει το Integrated Master, το οποίο, ως 5ετές τμήμα Μηχανικών που εντάσσεται στην Πολυτεχνική (σχολή) δικαιούμαστε». Στην επίσημη ιστοσελίδα, δε, του Τμήματος Μηχανικών Περιβάλλοντος, του Πανεπιστημίου Πατρών, αναφέρεται, μεταξύ άλλων ότι: «Οι σπουδές είναι πενταετείς και οδηγούν στην απόκτηση Διπλώματος Μηχανικού και σε Integrated Master».

Η πληροφορία αυτή προκύπτει και από ενημερωτικούς ιστοτόπους για την Παιδεία και τον επαγγελματικό προσανατολισμό. Είναι, όμως, προφανές ότι, οι κινητοποιήσεις των φοιτητών δεν γίνονται αναίτια και για την δημιουργία εντυπώσεων.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτάται η κ. Υπουργός:

1. Παρέχει το Τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Πατρών «Integrated Master»; Αν όχι, για ποιόν λόγο στην επίσημη ιστοσελίδα του ως άνω Τμήματος αναφέρεται ότι παρέχεται ο τίτλος αυτός;