Συντάξεις χηρείας: Πληρωμή αναδρομικά και αυξήσεις

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔30/07/2019 - 01:05 | Author: Newsroom Ipaidia

- Τελευταίες ειδήσεις: Συντάξεις χηρείας: Πότε θα δοθούν τα αναδρομικά και πότε οι αυξήσεις. Στα τέλη του προσεχούς Σεπτεμβρίου αναμένεται να καταβληθούν τα αναδρομικά από τις συντάξεις χηρείας σε περίπου 90.000 δικαιούχους - Πότε έρχονται οι αυξήσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η καταβολή των αναδρομικών για τις συντάξεις χηρείας θα γίνει με τη σύνταξη Οκτωβρίου (πληρώνεται στα τέλη Σεπτεμβρίου), ενώ στα τέλη Οκτωβρίου θα αρχίσει η καταβολή των νέων, αυξημένων συντάξεων χηρείας.
Η πρώτη πληρωμή των αυξήσεων στα τέλη Σεπτεμβρίου θα αφορά την καταβολή των αναδρομικών πέντε μηνών (Ιούνιος, Ιούλιος, Αύγουστος, Σεπτέμβριος και Οκτώβριος).

Σύμφωνα με τον ΕΦΚΑ θα προκύψουν μεγάλες αλλαγές στο καθεστώς των συντάξεων χηρείας, καθώς καταργούνται τα ηλικιακά κριτήρια και η προϋπόθεση της 5ετούς διάρκειας γάμου.

Υπενθυμίζεται πως η μηνιαία αύξηση που προκύπτει με το 70% της σύνταξης του θανόντος (αντί 50%) για τις συντάξεις χηρείας θα πιστωθεί από τη σύνταξη Νοεμβρίου (τέλος Οκτωβρίου) και κάθε μήνα.

Οι καθυστερήσεις, σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, οφείλονται στο γεγονός ότι μετά τον νόμο με τις αλλαγές στις συντάξεις χηρείας (Ν. 4611/2019), που τέθηκε σε ισχύ στις 17 Μαΐου 2019, δεν έγινε το παραμικρό από την προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου Εργασίας ώστε να εφαρμοστεί στην πράξη.

Συντάξεις: Τα σενάρια του υπουργείου Εργασίας

Βάσεις Πανελλήνιες - Τι αλλάζει

Πανελλήνιες εξετάσεις 2020: Τι αλλάζει

  • ideascentral

    europalso

Enter your email address: