Μέλη της συμμορίας παιδιά που «έσπρωχναν» σε συνομηλίκους τους και σύμφωνα με την αστυνομία, είναι εκείνοι που σχετίζονται με τον θάνατο του 16χρονου κοριτσιού στον Βύρωνα τον Νοέμβριο του 2023.

Υπενθυμίζεται ότι η άτυχη 16χρονη είχε γίνει πειραματόζωο στα χέρια των ναρκέμπορων. Τα μέλη της συμμορίας φέρεται να δοκίμαζαν πάνω της μίξεις ουσιών, της έδιναν σίσα, ακόμα και χάπια για την επιληψία, μέχρι που πήρε την τελευταία δόση του θανάτου.

Οι διάλογοι που «καίνε» τα μέλη της συμμορίας

Αποκαλυπτικοί είναι οι διάλογοι των μελών της συμμορίας των ανηλίκων για τον θάνατο της 16χρονης στον Βύρωνα.

-Έτρεχε πολύ αίμα;

-Ναι.

-Μόνο από τη μύτη;

-Ναι, μ…

-Ρε φίλε το μόνο που μου έρχεται στο μυαλό είναι ότι χτύπησε σε κάνα έπιπλο, λιποθύμησε κι απλά έτρεξε πάρα πολύ αίμα.

-Υπερβολική δόση ηρωίνης και κοκαΐνης έπαθε».

Για την υπόθεση που προκάλεσε αίσθηση στο πανελλήνιο είχαν συλληφθεί πέντε άτομα. Φαίνεται όμως πως η συγκεκριμένη εγκληματική οργάνωση λειτουργούσε σαν λερναία ύδρα.

Την ώρα που κάποιοι πέρναγαν την πόρτα του Κορυδαλλού, άλλοι ανήλικοι αναλάμβαναν δράση.
9 συλλήψεις

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ που προβλήθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega, h αστυνομία έπειτα από συντονισμένη επιχείρηση που πραγματοποίησε προχώρησε σε ακόμη εννέα συλλήψεις ατόμων, μεταξύ των οποίων είναι και 6 ανήλικοι.

Όλα ξεκίνησαν μετά από καταγγελία που έκαναν οι γονείς μιας ανήλικης κοπέλας, πως η κόρη τους προμηθεύτηκε ναρκωτικά από την συμμορία.

Τα μέλη της συμμορίας δραστηριοποιούνταν σε πλατείες και πάρκα του Ψυχικού, Παπάγου και Χαλανδρίου, όπου ανήλικοι αγόραζαν από τη συμμορία ναρκωτικές ουσίες…

Στις συνομιλίες τους μιλούσαν με ψευδώνυμα ο ένας στον άλλον, ενώ έκαναν χρήση ειδικού λεξιλογίου, όταν αναφερόντουσαν στην ποσότητα των ναρκωτικών ουσιών αλλά και στα χρηματικά ποσά.

Κατά τις έρευνες της αστυνομίας βρέθηκαν μεταξύ άλλων:

184 γραμμ. ακατέργαστης κάνναβης
2 αεροβόλα πιστόλια
ναυτική φωτοβολίδα
5 πτυσσόμενα μαχαίρια
12.667 ευρώ και 200 δολάρια

Οι ναρκωτικές ουσίες που εντοπίστηκαν κατά τη σωματική έρευνα στα μέλη της οργάνωσης, ήταν επιμελώς κρυμμένες σε εσώρουχα.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση διακίνησης ναρκωτικών και κατά περίπτωση για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων και περί φωτοβολίδων και αναμένεται την Τετάρτη να απολογηθούν.
Η δομή της συμμορίας

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα έρευνες, αρχηγοί της συμμορίας ήταν δύο 20χρονοι. Κομβικό ρόλο είχε ένας 16χρονος, ο οποίος έδινε αναφορά στα αρχηγικά μέλη για την πώληση των ναρκωτικών ουσιών, ενώ μέλη της συμμορίας ήταν έξι άτομα.

Η συμμορία χρησιμοποιούσε κωδικές ονομασίες κατά τη διάρκεια των συνομιλιών που είχαν τα μέλη της. Για τη λέξη κάνναβη χρησιμοποιούσαν τις λέξεις μαλ, λαμ ή μαύρο, ενώ για την ποσότητα κάνναβης χρησιμοποιούσαν τον όρο μπιτ-σ ή μπι.

Αντίστοιχα:

Καδέ: Αναγραμματισμός της λέξης «δέκα»

Φως-φος ή φόσμπα: Κάνναβη

Κόκα ή κομ: Κοκαΐνη

Παπά: Ινδική κάνναβη

Δείτε το βίντεο από το δελτίο ειδήσεων του Mega: