Πανελλήνιες, προσλήψεις αναπληρωτών, μόνιμοι διορισμοί: Πώς θα καλυφθούν οι ανάγκες των σχολείων

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔04/08/2019 - 10:08 | Author: Newsroom Ipaidia

Σύμφωνα με συνέντευξη της Υφυπουργού Παιδείας κ. Σ. Ζαχαράκη στην τηλεόραση του Σκάι. Σ. Ζαχαράκη: Με αναπληρωτές θα ξεκινήσει η Ειδική Αγωγή. Από Νοέμβριο οι μόνιμοι Διορισμοί. Τι αλλάζει στις πανελλήνιες

Όπως δήλωσε η κ. Ζαχαράκη η Κυβέρνηση δεν προλαβαίνει να ολοκληρώσει τη διαδικασία των 4500 εκπαιδευτικών στην ειδική αγωγή πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, αποδίδοντας ευθύνες για την καθυστέρηση στην προηγούμενη Κυβέρνηση. Επομένως οι σχετικές ανάγκες των σχολείων θα καλυφθούν αρχικά με την , ενώ για τους μόνιμους διορισμούς εκτίμησε ότι μπορούν να ολοκληρωθούν περί τον Νοέμβριο.

Σχετικά με την αξιολόγηση ανέφερε ότι πρόθεση του Υπουργείου είναι να ξεκινήσει από την αξιολόγηση της σχολικής μονάδας και να προχωρήσει στην αξιολόγηση του εκπαιδευτικού, χωρίς τιμωρητικό χαρακτήρα, όπως διευκρίνησε.

Αναφερόμενη στο σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση ανέφερε ότι:

οι απόφοιτοι του 2019-20 θα διαγωνισθούν με το σύστημα που ψήφισε η προηγούμενη κυβέρνηση (νόμος Γαβρόγλου) με αλλαγές στην εξεταστέα ύλη οι οποίες μελετώνται και θα ανακοινωθούν το συντομότερο. Οι απόφοιτοι του 2018-19 θα διαγωνισθούν με το ίδιο σύστημα με το οποίο διαγωνίστηκαν και φέτος για τις εξετάσεις.

 

Loading...
  • Δια Βίου Επιλογή

    Β2 Γαλλικά σε 2 μήνες από το μηδέν!

    europalso

    europalso