Τι θα γίνει τελικά με τη ΝΕΑ – Ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξει νέα ακρίβειας στο πακέτο των μέτρων που θα ανακοινωθούν στη ΔΕΘ άφησε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης

Mιλώντας στον ΣΚΑΪ σε ερώτηση για την νέα , «ο ίδιος ως υπουργός δεν έχω πει όχι σε μέτρο που βοηθάει τους ευάλωτους πολίτες».

Εξηγώντας το σκεπτικό βάσει του οποίου συγκροτείται το πακέτο των μέτρων που θα ανακοινωθούν στη ειδικά για την ενεργειακή κρίση, ο κ. Γεωργιάδης εξήγησε ότι βούληση του πρωθυπουργού και των αρμόδιων υπουργών είναι να βοηθηθούν κατά προτεραιότητα τα ευάλωτα νοικοκυριά και όσοι δεν βγάζουν τον μήνα.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης έκανε ειδική αναφορά στο «τριπλό ρεκόρ» στις επενδύσεις, τις εισπράξεις από τον τουρισμό και τις εξαγωγές λέγοντας ότι «αυτό το τριπλό ρεκόρ δημιουργεί δημοσιονομικό χώρο για να μπορέσει η κυβέρνηση να μην αφήσει κανέναν μόνο του».

Όσον αφορά την επιδότηση στο ηλεκτρικό ρεύμα σημείωσε ότι αν και είναι μεγάλη αυτό δεν σημαίνει ότι οι πολίτες δεν πρέπει να μπουν σε εξοικονόμηση ενέργειας, γιατί «το ρεύμα είναι πια ακριβό».

«Όσο η οικονομία υπεραποδίδει, θα έχουμε περιθώρια για να στηρίζουμε τον κόσμο. Δεν μπορεί να παίρνεις μέτρα που ξεπερνούν τις δυνάμεις της οικονομίας» κατέληξε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Πανελλήνιες 2024: Θέματα και απαντήσεις πανελλαδικών - Εκτιμήσεις Βάσεων 2024 - Δείτε εδώ όλα τα ΝΕΑ