– Κλειστά θα παραμείνουν λόγω της κακοκαιρίας Μπάρμπαρα που χτυπά με σφοδρότητα τη χώρα, σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις της περιφέρειας.

Η ανακοίνωση της Περιφέρειας Αττικής:

«Με απόφαση του Περιφερειάρχη Αττικής, κατόπιν έκτακτης σύσκεψης με τους Δημάρχους της Αττικής, κλειστά θα είναι αύριο Δευτέρα 6 Ιανουαρίου όλα τα δημόσια και ιδιωτικά σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Αττικής λόγω των δύσκολων καιρικών συνθηκών. Κλειστοί θα είναι και όλοι οι παιδικοί και Βρεφονηπιακοί Σταθμοί της Αττικής, κατόπιν ομόφωνης απόφαση των Δημάρχων των οποίων είναι αρμοδιότητα τους»

Όπως διευκρίνησαν στο EviaZoom στελέχη του Υπουργείου Κλιματικης Κρισης και Πολιτικης Προστασιας:

Τα σχολεία, όπως και στους άλλους νομούς που θα χτυπήσει ο χιονιάς δεν θα λειτουργήσουν σε όλη την Εύβοια το διήμερο Δευτέρα (06-02-2023) και Τρίτη (07-02-2023).

Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία στο Οροπέδιο Λασιθίου, όπως έκανε γνωστό ο ίδιος ο δήμαρχος κ. Γιώργος Στεφανάκης, την Δευτέρα και την Τρίτη, λόγω της κακοκαιρίας που αναμένεται να πλήξει το νησί

Κλειστά θα είναι τα σχολεία λόγω της κακοκαιρίας «Μπάρμπαρα» σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, καθώς και της Κρήτης. Ήδη, έχουν βγει οι πρώτες ανακοινώσεις για κλειστά σχολεία τη Δευτέρα και την Τρίτη, ενώ αναμένεται να ακολουθήσουν και άλλες ανακοινώσεις για τις περιοχές που δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία.

Ειδικότερα, κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία στο Οροπέδιο Λασιθίου, όπως έκανε γνωστό ο ίδιος ο δήμαρχος κ. Γιώργος Στεφανάκης, στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook.

Πιο αναλυτικά, αναφέρει με επείγουσα απόφαση του Δημάρχου Οροπεδίου Λασιθίου διακόπτεται η δια ζώσης λειτουργίας όλων των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης καθώς και του Παιδικού – Βρεφονηπιακού Σταθμού, του Δήμου, για την Δευτέρα 06 Φεβρουαρίου 2023 και Τρίτη 07 Φεβρουαρίου 2023, λόγω των αναμενόμενων δυσμενών καιρικών συνθηκών και της επαγόμενης ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΤΗΤΑΣ στη μετακίνηση των μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών.