Τι είπε η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως στην πρωινή εκπομπή «Mega Σαββατοκύριακο» –  Μίλησε για το τι θα  

Ειδικότερα, η  κακοκαιρία «Μπάρμπαρα» βρίσκεται σε εξέλιξη και οι μαθητές είναι σε αναμονή για να μάθουν αν θα δουν «άσπρη μέρα» και κλείσουν τα σχολεία λόγω κακοκαιρίας.

«Οι περιφερειάρχες θα αποφασίσουν τι θα γίνει με τα σχολεία ενώ σήμερα θα γίνονται συνεχώς συσκέψεις με τους μετεωρολόγους».

Η κ. Κεραμέως αναφέρθηκε και στην απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ να απέχει από τις ψηφοφορίες αλλά και για τα νέα μέτρα που έχει πάρει ην κυβέρνηση για τη βία στα σχολεία.

«Είναι αδιανόητη η απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ να απέχει από τις ψηφοφορίες. Η βία στα σχολεία απασχολεί συνολικά την κοινωνία παγκοσμίως. Έχουμε πάρει νέα μέτρα όπως ότι έχουμε βάλει 3.200 ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς, υπάρχουν οριζόντιες επιμορφώσεις για τα στελέχη ώστε να έχουν τα εργαλεία να αντιμετωπίσουν τα θέματα βίας, έχουμε θεσμοθετήσει σύμβουλο σχολικής ζωής και μαθήματα σεξουαλικής αγωγής στο υποχρεωτικό ωρολόγιο πρόγραμμα. Τις προάλλες, η κυβέρνηση παρουσίασε νέο νομοσχέδιο, όπου θα μπορούν οι μαθητές να κάνουν ανώνυμες καταγγελίες σε ηλεκτρονική πλατφόρμα», είπε αρχικά η υπουργός και συνέχισε αναφερόμενη στο θέμα της ατομικής αξιοποίησης, οι οποίες έχουν ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων:

« από το 1982. Αξιολογείται από τον διευθυντή, τον σύμβουλο εκπαίδευσης και ο σύμβουλος ειδικότητας. Εξετάζονται σε συνέντευξη και ζωντανές παρακολουθήσεις μέσα στην τάξη και είναι προϋπόθεση για την νομιμοποίηση. Εάν κάποιος δεν αξιολογηθεί θετικά υπάρχει υποχρεωτική επιμόρφωση.

«Θέλουμε να επενδύσουμε στο ανθρώπινο δυναμικό για αυτό και έχουμε κάνει 25.000 διορισμούς και το 2ο κομμάτι είναι πως θέλουμε να αυξήσουμε τις αμοιβές των εκπαιδευτικών. Φτιάχνουμε μια πλατφόρμα για να επεκτείνουμε την επικοινωνία με του καθηγητές, μέσω της οποίας οι γονείς θα μπορούν να βλέπουν διαδικτυακά τους βαθμούς και τις εργασίες των παιδιών τους».Πανελλήνιες 2024: Θέματα και απαντήσεις πανελλαδικών - Εκτιμήσεις Βάσεων 2024 - Δείτε εδώ όλα τα ΝΕΑ