: Ο Παναγιώτης Αρκουμανέας μίλησε για τα κρούσματα στα παιδιά και το ενδεχόμενο επιβολής τοπικών ή γενικότερων .

Τι είπε τα παιδιά

Ειδικά όσον αφορά τα  μικρότερων ηλικιών επισήμανε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ ότι το 30% των ημερήσιων κρουσμάτων αφορά παιδιά ηλικίας 4-18 ετών ενώ στην ερώτηση για για το αν υπάρχει κάποιο αριθμητικό όριο κρουσμάτων το οποίο αν ξεπεραστεί θα επιφέρει την επιβολή οριζόντιων μέτρων απάντησε πως κάτι τέτοιο δεν υφίσταται και χρειάζεται συνδυασμός πολλών παραγόντων για να ληφθούν αποφάσεις.

Ο Παναγιώτης Αρκουμανέας μίλησε και για τις επόμενες δυο εβδομάδες εκτιμώντας θα μείνουμε στα ίδια επίπεδα των και σημειώνοντας ότι δεν αναμένεται κάποια ιδιαίτερη αύξηση μέχρι και το τέλος του Σεπτέμβρη. «Δεν προβλέπεται κάποια αύξηση μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου», είπε χαρακτηριστικά υπενθυμίζοντας ότι το 2020 παρατηρήθηκε ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων μέσα σε δέκα ημέρες.

Όπως τόνισε ο κ. Αρκουμανέας, η κατάσταση στη χώρα μας βρίσκεται υπό έλεγχο καθώς η πανδημία παρουσιάζει ύφεση. «Σημειώθηκε μείωση στον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων κατά 7% παρά τον αριθμό-ρεκόρ σε τεστ (1,3 εκατομμύρια), που πραγματοποιήθηκαν την περασμένη εβδομάδα».

Ωστόσο ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ εξέφρασε την ανησυχία του για την Βόρεια Ελλάδα αλλά και για άλλες περιοχές όπου η εμβολιαστική κάλυψη είναι χαμηλή, καθώς εκεί όπως είπε είναι επίφοβο να σημειωθεί έξαρση. «Η τακτική των τοπικών, θα συνεχιστεί. Όπως γίνεται και τώρα, θα βλέπουμε περιοχές να βγαίνουν και να μπαίνουν στο κόκκινο» διευκρίνισε ο κ. Αρκουμανέας.

Τέλος, σχετικά με τρόπο που μπορούν να πειστούν όσοι πολίτες δεν έχουν λάβει καμία δόση εμβολίου για τον κορονοϊού ο κ. Αρκουμανέας τόνισε πως το ξεκάθαρο μήνυμα είναι ότι τα εμβόλια σώνουν ζωές και πως πρέπει «να ακούμε τους ειδικούς και όχι τα social media».