: Αγωνία επικρατεί στη Θεσσαλονίκη μετά τα πρώτα ανησυχητικά στοιχεία από την εξέλιξη του κορονοϊού στη μαθητική κοινότητα.

Πολλά διάσπαρτα κρούσματα στο 10ο δημοτικό σχολείο

Από τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου, μέχρι και χθες, καταγράφηκαν περισσότερα από στα παιδιά, με μεγαλύτερα ποσοστά σε μαθητές της προσχολικής και της σχολικής εκπαίδευσης. Την ίδια ώρα, οι εμβολιασμοί στους ανήλικους δεν εξελίσσονται σύμφωνα με τις προσδοκίες:

Το 28,7% έχει ήδη εμβολιαστεί στις ηλικίες 15 – 17 και το 15,7% στην ηλικιακή ομάδα 12 – 14.

Για πρώτη φορά για τη φετινή σχολική χρονιά ανακοινώθηκε και η στο 10ο δημοτικό Σχολείου Νεάπολης – Συκεών στη Θεσσαλονίκη, λόγω κρουσμάτων σε μαθητές.

Με έκδηλη ανησυχία αντιμετωπίζουν οι γονείς των παιδιών του 10ου δημοτικού τη συρροή κρουσμάτων που παρουσιάστηκε στα τμήματα Β2 και Γ2 με αποτέλεσμα. Και αυτό γιατί διάσπαρτα κρούσματα υπάρχουν και σε άλλα τμήματα, ενώ εξαπλώνονται και σε παιδιά μεγαλύτερων τάξεων.

Σήμερα, αρκετοί ήταν οι γονείς που δεν έφεραν τα παιδιά τους στο φοβούμενοι να μη μολυνθούν ενώ αν δεν συμπληρωθεί ο απαραίτητος αριθμός στις τάξεις δεν θα γίνουν μαθήματα αλλά κάποιες επαναλήψεις.

Γονείς εκτιμούν ότι η συρροή οφείλεται σε ένα παράθυρο που δημιουργήθηκε από τη Δευτέρα, όταν κάποια παιδιά ήρθαν στο σχολείο με αρνητικό selt test και την Τρίτη στο νέο test βγήκαν θετικά στον ιό. Οι ίδιοι επισημαίνουν ότι εκεί θα έπρεπε να γίνουν έλεγχοι με rapid test, για μεγαλύτερη ασφάλεια, σύμφωνα με το voria.

Υπάρχουν άλλα 40 κρούσματα

Ο Γιώργος Μπογιατζογλου, Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου, σημειώνει ότι η ανησυχία είναι έκδηλη, καθώς εκτός από τα δυο τμήματα υπάρχουν κρούσματα σχεδόν σε όλες τις τάξεις, περίπου 40 παιδιά.

Ο ίδιος αναφέρει ότι αν δεν ίσχυε το 50% και τα τμήματα έκλειναν από τη Δευτέρα, δεν θα υπήρχε η εξάπλωση.

Ο δήμαρχος Νεάπολης – Συκεών Σίμος Δανιηλίδης εξέφρασε την ανησυχία του λέγοντας ότι υπάρχουν κυρίως δημοτικών του δήμου, από 5-7 στο καθένα μέχρι στιγμής, που όπως λέει αυτό πρακτικά σημαίνει ότι θα πλησιάσει σύντομα το 50%, μιας και ο αριθμός των τμημάτων είναι μέχρι 20.

Να σημειωθεί ότι στο εν λόγω σχολείο οι εκπαιδευτικοί και το προσωπικό είναι εμβολιασμένοι σε ένα ποσοστό 90%, με τους υπόλοιπους για διάφορους λόγους να μην έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό και κάποιους να μην εμβολιάζονται.

Αυτό που ζητούν οι αρμόδιοι του σχολείου από την Πρωτοβάθμια εκπαίδευση είναι να τους προμηθεύσουν με τα απαραίτητα έξτρα self test, που προβλέπονται από το πρωτόκολλο, καθώς έχουν τελειώσει.

O αντιδήμαρχος Παιδείας Μιχάλης Βουλγαρίδης, σημείωσε μιλώντας στο Newsbomb «παντού υπάρχουν ενεργά κρούσματα στο δήμο. Καθημερινά λαμβάνουμε ενημέρωση, υπάρχουν διάσπαρτα ενεργά κρούσματα σχεδόν σε όλα τα σχολεία. Ωστόσο δεν κλείνουν τμήματα. Το μεγαλύτερό πρόβλημα παρουσιάστηκε σε σχολείο του δήμου Νεάπολης-Συκεών, συγκεκριμένα στο Β’2 όσο και στο Γ’2 νόσησε το 50% + 1 των μαθητών με αποτέλεσμα να κλείσουν. Λαμβάνουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ, καθημερινά γίνονται απολυμάνσεις σε όλα τα σχολεία».