: Τι ανέφερε o υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης αναφορικά με τη μείωση .

Ερωτηθείς σχετικά με πιθανή μείωση του σε ορισμένα προϊόντα, ο υπουργός απάντησε «έχουμε πει ότι αυτό είναι στο τραπέζι και προφανώς θα γίνει, πιστεύω σχετικά σύντομα».

Όσο για τον πληθωρισμό, σύμφωνα με τον υπουργό, δεν ήρθε για να φύγει, ήρθε για να μείνει, τουλάχιστον όσο θα συνεχίζεται ο πόλεμος.

«Έχουμε μια άσκηση αντοχής, της κοινωνίας από την μία και από την άλλη αντοχής των δημοσίων οικονομικών. Γιατί η κυβέρνηση οφείλει να πατάει σε δύο βάρκες. Το ένα κεφάλαιο είναι πώς θα κάνουμε την ζωή των πολιτών καλύτερη και πιο ανακουφιστική και δεύτερον, να το κάνουμε με τέτοιο τρόπο που να μην το πληρώσουμε μετά διπλό» υπογράμμισε ο υπουργός Ανάπτυξης.

Αναφερόμενος στην πρόληψη τυχόν ελλείψεων στην αγορά, ο κ. Γεωργιάδης έκανε λόγο για την πλατφόρμα καταγραφής αποθεμάτων που ήδη έχει ενεργοποιηθεί.

«Ο λόγος που φτιάξαμε την πλατφόρμα, είναι ακριβώς γιατί θέλαμε να έχουμε την εικόνα του τι αποθέματα υπάρχουν και να μην επιτρέπουμε σε κανέναν να μας κοροϊδεύει δημιουργώντας τεχνητές ελλείψεις.

Τώρα καταγράφουμε τα αποθέματα, μετά ξεκινάμε τους ελέγχους. Αν σε έναν έλεγχο βρούμε αποθέματα από ζωοτροφές, στάρι, τα υλικά που έχουμε βάλει μέσα, τα οποία δεν έχουν δηλωθεί στην πλατφόρμα, αυτά αυτομάτως κατάσχονται. Άρα με τον τρόπο αυτόν δεν επιτρέπουμε τις τεχνητές ελλείψεις, γιατί ξέροντας πόσο έχει ο καθένας δεν μπορεί να αρνηθεί να πουλήσει» εξήγησε ο κ. Γεωργιάδης.