: Ο ιατροδικαστής Λέων επιμένει στην εκδοχή της ασφυξίας για τον θάνατο της Μαλένας και της Ίριδας των δύο εκ των τριών παιδιών από την οικογένεια της Πάτρας.

Τι λέει ο ιατροδικαστής

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ το πρωί της Τρίτης ο κ. Λέων έκανε λόγο, μάλιστα, για ύπαρξη πληθώρας στοιχείων που αποδεικνύουν πως ο θάνατος των δύο μικρότερων παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη προήλθε από ασφυξία.

«Μιλάμε προφανώς για εγκληματική ενέργεια» τόνισε ο κ. Λέων καθώς εξήγησε πως έχουν αποκλειστεί τα παθολογικά αίτια και οι γενετικοί παράγοντες για τον θάνατο της και της Ίριδας.

Ωστόσο στην περίπτωση των δυο κοριτσιών δεν υπάρχει ισχυρισμός ότι χορηγήθηκε κάποια ουσία όπως στην : «Στο πρώτο παιδί (στην μικρή Μαλένα) είχαν γίνει οι τοξικολογικές εξετάσεις με την ίδια μεθοδολογία όπως στην Τζωρτζίνα και ήταν καθαρές», δήλωσε ο κ. Λέων

Μετά κι από όλες τις πληροφορίες που έχουν εκτιμηθεί, ο πρόεδρος της Ιατροδικαστικής Εταιρείας είπε πως όλα οδηγούν σε εξωγενή παράγοντα ο οποίος είναι ο ασφυκτικός θάνατος κάνοντας ειδική αναφορά στο πανάκι με το αίμα της Ίριδας αλλά και τα τραύματα εντός της στοματικής κοιλότητας του παιδιού.

Όσον αφορά, τέλος, τον θάνατο της Μαλένας, του παιδιού που έχασε πρώτο τη ζωή του 2019, ο ιατροδικαστής Λέων αποκάλυψε πως υπάρχουν κάποια τραύματα που έχουν καταγραφεί και είναι οι εκδορές που πιθανώς να δημιουργήθηκαν πάνω στην αντίσταση του παιδιού.