Το έργο ολοκλήρωσης της προσωρινής εγκατάστασης της σχολικής μονάδας Δήμου Κισσάμου στα Χανιά, υπέγραψε ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, για την κατασκευή των εργαστηρίων και των συνοδών έργων για τον αυλισμό και άθληση των μαθητών.

Το έργο έχει προϋπολογισμό 730.000 ευρώ περίπου και σύμφωνα με τη μελέτη θα γίνουν χωματουργικές εργασίες, κατασκευή βάσεων έδρασης των εργαστηρίων, κατασκευή των εργαστηρίων από μεταλλικό σκελετό και επένδυση του με λαμαρίνα, ηλεκτρικές εγκαταστάσεις, κατασκευή αθλητικών δαπέδων και εγκαταστάσεων, καθώς και ασφαλτόστρωση του αυλείου χώρου. Η εκτέλεση των συγκεκριμένων εργασιών συμπεριλαμβανομένης της εγκατάστασης των προκατασκευασμένων αιθουσών διδασκαλίας, η οποία έχει ήδη ολοκληρωθεί και είναι σε πλήρη λειτουργία, έχουν ουσιώδη σημασία για την εύρυθμη λειτουργία της σχολικής μονάδας.

Στο μεταξύ, στην αποκατάσταση ζημιών και καταστροφών από τις πλημμύρες του Φεβρουαρίου 2019 στο δημοτικό οδικό δίκτυο σε τέσσερις Κοινότητες του Δήμου Αμαρίου στο Ρέθυμνο προχωράει ο οικείος δήμος με την υπογραφή σχετικής σύμβασης έργου.

Το έργο αφορά στις Κοινότητες Πατσού, Παντάνασσας, Φουρφουρά και Νίθαυρης, συνολικού προϋπολογισμού 230.000 ευρώ και χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Κρήτης. Θα πραγματοποιηθούν έργα και παρεμβάσεις για την αποκατάσταση ζημιών και καταστροφών. Σύμφωνα με τον δήμαρχο Αμαρίου, Παντελή Μουρτζανό: «… εκτελούμε τα απαραίτητα τεχνικά έργα σε όλους τους οικισμούς του Δήμου τα οποία συμβάλουν στη βελτίωση της προσβασιμότητας του υφιστάμενου δημοτικού δικτύου το οποίο έχει υποστεί φθορές από τις συνεχόμενες Θεομηνίες των περασμένων ετών».