: Τι είπε για την η  κυρία Κεραμέως από το βήμα της Βουλής –  Σε ό,τι αφορά την που δεν εισήλθε στην Αρχιτεκτονική Σχολή τόνισε ότι με 13,6 στο σχέδιο ούτε πέρυσι θα είχε εισαχθεί.

Η κυρία Κεραμέως τόνισε μεταξύ άλλων πως «εγκλωβίζουμε τους νέους μας. Όταν μπαίνεις κάπου χωρίς να πληροίς τις προϋποθέσεις καταλήγεις εγκλωβισμένος χωρίς να μπορείς να κάνεις το βήμα παραπέρα».

Την ίδια στιγμή, προσέθεσε ότι πλέον 1 στους 4 που φοιτά στα είναι απόφοιτος πανεπιστημίου και σύμφωνα με την Υπουργό η εξήγηση είναι ότι δεν βρήκε δουλειά εκεί που σπούδασε και φοιτά ξανά.

Επανερχόμενη στα πεπραγμένα ΣΥΡΙΖΑ υπενθύμισε ότι η προηγούμενη κυβέρνηση «ίδρυσε 153 νέα , με βουλευτικές τροπολογίες για να μπορέστε να μπαίνουν με 0,6 με 1 με 2 με 3 στα 20». «Εμάς δεν μας ενδιαφέρει να έχουμε εισαχθέντες αλλά αποφοίτους. Να ανοίγει δρόμους ζωής κι όχι να τους εγκλωβίζει».

Σε ό,τι αφορά την επιστολή του μαθητή, η Υπουργός Παιδείας σημείωσε υπό τις έντονες αντιδράσεις των παριστάμενων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ: « Ο εν λόγω υποψήφιος πέτυχε 13,6 στα 20 στο σχέδιο για την αρχιτεκτονική σχολή. Ούτε πέρυσι θα είχε μπει με 13,6 στα 20. Για πρώτη φορά η κυβέρνηση έδωσε λόγο στα πανεπιστήμια. Η συγκεκριμένη σχολή επέλεξε υψηλή κλίματα».

Παράλληλα, η Ν. Κεραμέως ξεκαθάρισε ότι εκτός πανεπιστημίων θα μείνουν περίπου 9.000 παιδιά περισσότερα από πέρσι, «που δεν πληρούν ακαδημαϊκές προϋποθέσεις για τις σχολές».

Πανελλήνιες 2024: Θέματα και απαντήσεις πανελλαδικών - Εκτιμήσεις Βάσεων 2024 - Δείτε εδώ όλα τα ΝΕΑ