: Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος, ανέφερε πώς χιλιάδες μαθητές θα αποκλειστούν από την τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Αναλυτικά η συνέντευξη

Για τη χθεσινή ανακοίνωση των , σημείωσε ότι «υπάρχει οργή, καθώς 20.000 μαθητές –οι οποίοι αποκλείστηκαν από την πρόσβαση στο πανεπιστήμιο- και οι οικογένειές τους, βλέπουν πια ξεκάθαρα το πόσο ανορθολογικό και άδικο είναι το νέο σύστημα που πέρασε η κυβέρνηση».

«Ακόμα και μαθητές που αρίστευσαν δεν θα μπορέσουν να εισαχθούν, οπότε καταρρέει και το επιχείρημα της ΝΔ ότι μόνο όσοι θα γράφουν κάτω από τη βάση δεν θα εισάγονται στο . Είναι πλέον σαφές ότι η αλλαγή δεν έγινε για την ποιότητατου συστήματος αλλά για την πελατεία των ιδιωτικών κολλεγίων», πρόσθεσε.

Σχετικά με το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, τόνισε ότι «είναι πολύ πιθανό ο Κυριάκος Μητσοτάκης να αναζητά ένα εκλογικό παράθυρο ευκαιρίας, γιατί βλέπει να έρχεται να μεγάλο κύμα κοινωνικής δυσαρέσκειας και φθοράς της κυβέρνησής του».

«Αυτό που αποτυπώνεται σε όλα τα ποιοτικά στοιχεία των μετρήσεων, εκτός από τη δυσαρέσκεια των πολιτών για τον τρόπο με τον οποίο η κυβέρνηση χειρίζεται την πανδημία και τις οικονομικές της επιπτώσεις, είναι η στήριξη που έχουν συγκεκριμένες προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ, όπως είναι η επίταξη των ιδιωτικών κλινικών, η αύξηση του κατώτατου μισθού, η θεσμοθέτηση ενός νέου πλαισίου καθολικής προστασίας για την πρώτη κατοικία», υπογράμμισε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, πέρα από την κριτική που ασκεί στην κυβέρνηση, προτάσσει και το πρόγραμμά του, το οποίο μπορεί να ορίσει μια νέα αρχή για την κοινωνία», σημείωσε τέλος και ανέφερε τους βασικούς άξονες αυτού του προγράμματος: «θωράκιση και ενίσχυση του κοινωνικού κράτους, με προτεραιότητες το Εθνικό Σύστημα Υγείας και την παιδεία, επανεκκίνηση της οικονομίας με κλειδί τη ρύθμιση και διαγραφή του πανδημικού χρέους και στήριξη της εργασίας με αύξηση των μισθών και ένα ισχυρό σύστημα συλλογικών συμβάσεων».

 

Πανελλήνιες 2024: Θέματα και απαντήσεις πανελλαδικών - Εκτιμήσεις Βάσεων 2024 - Δείτε εδώ όλα τα ΝΕΑ