: Οι αρμόδιες υπηρεσίες του διαβεβαιώνουν ότι θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια να δοθούν τα στη δημοσιότητα την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου, πριν ξεκινήσουν οι . Και για να ξεκινήσει η διαδικασία των ηλεκτρονικών εγγραφών στα ΑΕΙ, και για να πάρουν σειρά εξέτασης οι υποψήφιοι των επαναληπτικών εξετάσεων.

Οι καθορίζονται από τρεις παράγοντες: βαθμός δυσκολίας εξεταζόμενων μαθημάτων, αριθμός υποψηφίων που θα δηλώσουν κάθε σχολή, σειρά προτίμησης των τμημάτων στα . Ο τελευταίος θεωρείται αστάθμητος παράγοντας.

Η διαδικασία των την πρώτη εβδομάδα «κύλησε ομαλά ως προς τα θέματα και ως προς τη διαδικασία», τόνισε την Παρασκευή ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου, αποφεύγοντας να κάνει επιπλέον επισημάνσεις για τις εξετάσεις, που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Χρήσιμες πληροφορίες που πρέπει να ξέρετε

Η συμμετοχή στις κατοχυρώνεται με την εξέταση σε τουλάχιστον ένα μάθημα της Ομάδας Προσανατολισμού που έχει επιλέξει ο υποψήφιος.

Αν ο υποψήφιος δεν προσέλθει σε μαθήματος, κρίνεται ότι εξετάστηκε και βαθμολογήθηκε μηδέν (0).

Κατά την είσοδο στην αίθουσα εξέτασης δεν επιτρέπεται να έχουν οι υποψήφιοι βιβλία, σημειώσεις, κινητά τηλέφωνα, διορθωτικό υγρό, υπολογιστικές μηχανές, ηλεκτρονικά μέσα μετάδοσης πληροφοριών, άλλα αντικείμενα ή οτιδήποτε θα μπορούσε να θεωρηθεί ότι δολιεύεται τις εξετάσεις.

Πανελλήνιες 2024: Θέματα και απαντήσεις πανελλαδικών - Εκτιμήσεις Βάσεων 2024 - Δείτε εδώ όλα τα ΝΕΑ