«Βάλε μου τα γυαλιά!». Μια δράση για τη Διαφορετικότητα από την Ειδική Παιδαγωγό, Ειρήνη Κακούρα

Σήμερα πήγα στο σχολείο φορώντας κάπως… ιδιαίτερα γυαλιά. Στην αρχή δεν έκανα τόσο αισθητή τη «διαφορετική» μου παρουσία. Όταν μπήκα στην τάξη ένας από τους μαθητές παρατήρησε καλύτερα: «Κοιτάξτε τι γυαλιά φοράει η κυρία!» και μέσα σε δύο – τρείς ψιθύρους όλοι οι μαθητές έμαθαν για τα «περίεργα» γυαλιά μου. Άλλοι ξέσπασαν σε γέλια, άλλοι κοιτούσαν με ορθάνοιχτα μάτια, άλλοι φώναζαν «Κυρία είναι πολύ cool, θέλω να τα φορέσω και εγώ!». Άλλοι πάλι πίστευαν ότι το να φοράει κανείς γυαλιά είναι «σπασίκλας».

Εν τέλει τα γυαλιά μοιράστηκαν σε όλα τα προσωπάκια και έγινε κάτι μαγικό, πήγαιναν σε όλους! Όλοι όσοι τα φόρεσαν είχαν λαμπερά ματάκια και διάπλατα χαμόγελα! Ήταν όλοι χαρούμενοι! Όλοι χαρούμενοι και όλοι διαφορετικοί! Ύψος, βάρος, γλώσσα, προφορά, στυλ, διάπλαση: άλλοι κοιτούν με κακία, σχολιάζουν, κοροϊδεύουν, δείχνουν περιπαιχτικά, αλλά δεν τολμούν. Τολμών είναι εκείνος που «σπάει» το σύνηθες και βηματίζει με τον δικό του τρόπο, διαφέρει. Και αυτό δεν είναι ποτέ λάθος! Βάλτε μας τα γυαλιά λοιπόν!

Η Ειρήνη Κακούρα, Ειδική Παιδαγωγός BSc, MSc με εξειδίκευση στην Κλινική Ψυχομετρία, φιλοδοξεί να εκδώσει βιβλίο με τίτλο: «Τα Μαθημα-δικά Μου»