Αγαπητές/οί συναδέλφισσες/συνάδελφοι

Πριν από λίγες ημέρες, υπήρξε έκτακτη ανάγκη να διατεθούν 2 ( δύο ) φιάλες αίματος Α(-)
σε συνάδελφο, ο οποίος βρίσκεται νοσηλευόμενος σε Νοσοκομείο. Η Τράπεζα αίματος της Β ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ, επειδή δεν διέθετε την ομάδα αυτή αίματος, απευθύνθηκε στο Νοσοκομείο Διδ/χου και υπήρξε πλήρης κάλυψη. Ευχαριστούμε και δημοσίως, για άλλη μιά φορά το Νοσοκομείο, τους υπευθύνους και τους εργαζομένους στο τμήμα αιμοδοσίας.

Οφείλουμε όμως ως Τράπεζα αίματος, να αναπληρώσουμε στο Νοσοκομείο την παραπάνω κάλυψη. Γι’αυτό κάνουμε έκκληση σε όσους συναδέλφους μπορούν να δώσουν αίμα να προσέλθουν στο Νοσοκομείο Διδ/χου ή σε κάποια οργανωμένη εξόρμηση εθελοντικής αιμοδοσίας και να προσφέρουν αίμα, των ομάδων Α(-), 0(-) ή και Β(-), δηλώνοντας ότι προορίζεται για την Τράπεζα αίματος της Β ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ.
Ενημερώνουμε επίσης πως αύριο,

Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2017 και ώρα 9:30 έως 13.30, στο Πολιτιστικό Πολύκεντρο Νέας Ορεστιάδας,ο Σύλλογος εθελοντών αιμοδοτών Νέας Ορεστιάδας «Άγιος Παντελεήμων ο Ιαματικός» και ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός Ορεστιάδας συνδιοργανώνουν εθελοντική αιμοδοσία και δειγματοληψία μυελού των οστών.

Πρόσθετη ενημέρωση στο http://agonsysp.blogspot.gr/2017/02/8-2017.html#more
Γι όποιους συναδέλφους προσέλθουν σε αιμοδοσία ισχύουν τα παρακάτω

ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΓΙΑ ΑΔΕΙΕΣ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ

Σύμφωνα με το έγγραφο Φ.351.5/43/67822/Δ1 που εκδόθηκε στις 05/05/2014 από τη Γενική Δ/νση Διοίκησης Α/θμιας & Β/θμιας Εκπ/σης του Υ.ΠΑΙ.Θ.
Ο εκπαιδευτικός που ανταποκρίνεται σε πρόσκληση από υπηρεσία αιμοληψίας για κάλυψη έκτακτης ανάγκης, μετέχει σε οργανωμένη ομαδική αιμοληψία, προσέρχεται σε οποιοδήποτε κέντρο αιμοληψίας από δική του πρωτοβουλία, για να προσφέρει αίμα καθώς και στην περίπτωση λήψης αιμοπεταλίων, δικαιούται ειδική άδεια απουσίας δύο (2) ημερών πέραν της ημέρας αιμοδοσίας, με πλήρεις αποδοχές. Σε κάθε περίπτωση ο εκπαιδευτικός οφείλει να προσκομίσει σχετική βεβαίωση του νοσηλευτικού ιδρύματος, στο οποίο πραγματοποιήθηκε η αιμοληψία. Οι δύο αυτές ημέρες άδειας μπορούν να ληφθούν είτε συνεχόμενα με το χρόνο της αιμοδοσίας είτε οποτεδήποτε μέσα στο ίδιο έτος και δεν μεταφέρονται στο επόμενο ημερολογιακό έτος.


Περισσότερα στο http://agonsysp.blogspot.gr/2014/09/blog-post_17.html#more