Τηλεκπαίδευση – Webex: Νέο αλαλούμ – Άλλαξαν νύχτα την πρόσβαση στους μαθητές

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔16/11/2020 - 13:30 | Author: Newsroom Ipaidia
Τελευταία τροποποίηση στις 16/11/2020 - 20:49

- : Σύμφωνα με μαρτυρίες, το σύστημα δεν αναγνωρίζει τα στοιχεία πρόσβασης πολλών παιδιών, διότι δεν έχει γίνει η απαραίτητη ενημέρωσή του με τα νέα δεδομένα, μετά την αλλαγή του url, με αποτέλεσμα ένα ακόμη... αλαλούμ να βρίσκεται σε εξέλιξη

Webex: Νέο blackout στην

 

Και σήμερα, Δευτέρα 16 Νοεμβρίου, χιλιάδες μαθητές σε όλη τη χώρα ταλαιπωρούνται, με το σύστημα να αρνείται να τους δώσει πρόσβαση, διότι αργά το βράδυ της Κυριακής αποφασίστηκε να αλλάξει το url της πρόσβασης στην πλατφόρμα Webex.

Το σύστημα δεν αναγνωρίζει τα στοιχεία πρόσβασης πολλών παιδιών, διότι δεν έχει γίνει η απαραίτητη ενημέρωσή του με τα νέα δεδομένα, μετά την αλλαγή του url, με αποτέλεσμα ένα ακόμη... αλαλούμ να βρίσκεται σε εξέλιξη.

Σύμφωνα με καταγγελίες καθηγητών που εστάλησαν στο ipaidia.gr ακόμα και όσοι μαθητές κατάφεραν να μπουν, υπήρψαν προβλήματα με τον ήχο. Ενώ τα μικρόφωνα ήταν ανοιχτά, ούτε οι καθηγητές, ούτε οι μαθητές άκουγαν.

Πώς ενημερώθηκαν οι μαθητές για την πρόσβαση στο νέο link της πλατφόρμας

«Αγαπητοί κηδεμόνες

Σας ενημερώνουμε ότι η υπηρεσία «Τηλεδιάσκεψη για εκπαιδευτικούς» έχει περαιτέρω αναβαθμιστεί. Έχει αλλάξει ο σύνδεσμος (link) της ηλεκτρονικής τάξης των εκπαιδευτικών και αφορά στην προσθήκη του ψηφίου «2» μετά την λέξη «secondary» στον σύνδεσμο της ηλεκτρονικής τάξης του κάθε εκπαιδευτικού. Παράδειγμα: Για τον εκπαιδευτικό με όνομα χρήστη (username), ο υφιστάμενος σύνδεσμος https://minedu-secondary.webex.com/meet/username θα αλλάξει σε https://minedu-secondary2.webex.com/meet/username».

Το ερώτημα που προκύπτει φυσικά δεν έχει να κάνει με την προσπάθεια αναβάθμισης του συστήματος που θεωρείται επιβεβλημένη αφού δεν υπάρχει καμία περίπτωση να αντέξει τον όγκο και των παιδιών του δημοτικού και των νηπιαγωγείων.

Το ερώτημα προκύπτει και έχει να κάνει με το γιατί, για μια ακόμη φορά, από το υπουργείο Παιδείας επιλέγουν να κάνουν... τελευταία στιγμή τις αλλαγές που βάζουν σε κίνδυνο την ισορροπία του συστήματος, με αποτέλεσμα και αυτή η Δευτέρα, όπως και η περασμένη, να δημιουργεί προβλήματα σε χιλιάδες παιδιά, που προσπαθούν και δεν κατορθώνουν να μπουν στο Webex.

Η ενημέρωση που λαμβάνουν από τα σχολεία τους, είναι πως πρόκειται για πανελλαδικό πρόβλημα και πως καταβάλλονται προσπάθειες να επιλυθεί το συντομότερο το πρόβλημα που έχει υπάρξει ξανά με το webex.

Κεραμέως: 700.000 μαθητές και εκπαιδευτικοί στην τηλεκπαίδευση -Τι είπε για τα προβλήματα σύνδεσης • Ακολουθείστε το iPaidia στο Google News

  Tελευταίες Ειδήσεις για την Παιδεία και την εργασία στο ipaidia.gr

  Η Παιδεία στο Viber ΕΔΩ !
  • express

   europalso

  Enter your email address: