Τις 110.000 άγγιξαν οι δανεισμοί παιδικών το 2018 στις δημοτικές παιδικές του Δήμου Θεσσαλονίκης, ενώ στους ίδιους χώρους πραγματοποιήθηκαν συνολικά 920 εκδηλώσεις για παιδιά από την προσχολική ηλικία έως και 12 ετών.

Με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου οι παιδικές βιβλιοθήκες του Δήμου Θεσσαλονίκης Δελφών, Ορέστου, Άνω Πόλης, Καλλιθέας, Ξηροκρήνης, η Σχολική, η Κινητή Βιβλιοθήκη και το νέο παιδικό τμήμα στο ισόγειο χώρο της Κεντρικής Βιβλιοθήκης διοργανώνουν σειρά δράσεων, εκδηλώσεων και εργαστηρίων.

«Είναι ανάγκη οι παιδικές βιβλιοθήκες να γίνουν κυψέλες πολιτισμού που θα ενδυναμώσουν τα παιδιά ώστε να μπορέσουν να αναπτύξουν τον ελεύθερο λόγο  τους και την ελεύθερη σκέψη τους», δήλωσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ η αντιδήμαρχος Πολιτισμού του κεντρικού δήμου, ‘Ελλη Χρυσίδου.

Στο νέο παιδικό τμήμα της Κεντρικής Βιβλιοθήκης την περσινή χρονιά πραγματοποιήθηκαν 180 εκδηλώσεις με τη συμμετοχή περίπου 3.500 παιδιών, ενώ οι δανεισμοί των παιδικών βιβλίων έφτασαν τις 23.089 και οι εγγραφές αναγνωστών τις 17.400.