Σχολεία – Σαρηγιάννης: Πότε πρέπει να ανοίξουν Δημοτικά και Γυμνάσια

Σχολεία – Σαρηγιάννης: Πότε πρέπει να ανοίξουν Δημοτικά και Γυμνάσια

: O καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής, Δημοσθένης Σαρηγιάννης, μίλησε για τα νέα μέτρα που τίθενται σε ισχύ αλλά και στο άνοιγμα των σχολείων.

Τι είπε για το άνοιγμα των σχολείων

Μιλώντας στο MEGA το πρωί της Πέμπτης, είπε πως το προσεχές άνοιγμα του θα επιφέρει αύξηση κρουσμάτων και πίεση στο ΕΣΥ. Όπως προέβλεψε η αποκλιμάκωση στα προβλέπεται στις 18 – 19 Απριλίου κάτι που σημαίνει, όπως είπε, ότι οι «επόμενες 25 ημέρες θα είναι δύσκολες για το σύστημα υγείας. Μεγάλη πιθανότητα να είναι γεμάτα τα νοσοκομεία την Μεγάλη Εβδομάδα».

Πρόσθεσε εντούτοις, ότι η πίεση δεν έχει να κάνει με το άνοιγμα, αλλά με την υπάρχουσα διασπορά και το πόσοι νοσηλεύονται σε απλές κλίνες covid ή ΜΕΘ.

Αναφορικά με το πότε πρέπει να επαναλειτουργήσουν τα , ο κ. Σαρηγιάννης υπογράμμισε ότι από τις 12 Απριλίου, εάν είναι διαθέσιμα τα self – test, μπορούν να ανοίξουν τα λύκεια, ενώ για τα δημοτικά και τα γυμνάσια, προέκρινε ως ιδανική ημερομηνία να ξανά λειτουργήσουν μετά το .

 

Προκειμένου να ανασχεθεί η πανδημία, ο καθηγητής δίνει μεγάλη σημασία στην εκτεταμένη χρήση των self – test. «Με τα , και με μεγάλη εφαρμογή τους, θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε αρκετά γρήγορα, σε μια αποκλιμάκωση. Αν το εφαρμόσουμε σε μεγάλο βαθμό, μπορούμε να έχουμε αποσυμπίεση, να πάμε σε ένα Πάσχα με μικρό αριθμό κρουσμάτων αλλά μεγάλο αριθμό ανθρώπων στα νοσοκομεία» ανέφερε.

Και συνέχισε: «Όταν θα πάμε στην χρήση των self – test θα ήθελα να δηλώνονται 12.000 κρούσματα την ημέρα. Γιατί τα πραγματικά κρούσματα που ανακοινώνονται δεν είναι 3.500 ή 4.000 αλλά είναι τουλάχιστον επί τρία. Όσο πιο πολλά self – test κάνουμε και δηλώνονται τόσο αναχαιτίζουμε την διασπορά».

Σχολεία: Δείτε πότε ανοίγουν – Κάθε πότε θα γίνονται τα self test

Άνοιγμα σχολείων: Πότε θα γίνουν οι ανακοινώσεις

Σχολεία – Πώς θα γίνονται- Από που θα τα παίρνουν οι γονείς

 

googlenewsΑκολουθείστε το iPaidia στο Google News

Tελευταίες Ειδήσεις για την Παιδεία και την εργασία στο ipaidia.gr

Η Παιδεία στο Viber ΕΔΩ !