Άνοιγμα σχολείων: Πότε θα γίνουν οι ανακοινώσεις

Άνοιγμα σχολείων: Πότε θα γίνουν οι ανακοινώσεις

: Ανακοινώσεις έκανε πριν λίγη ώρα ο υφυπουργός Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς σχετικά με τη μερική χαλάρωση των και τις αποφάσεις για καταστήματα και σχολεία.

«Η κυβέρνηση μετά από εισηγηση των ειδικών, προχωρά σε προσαρμογές των μέτρων. Να δώσουμε μικρές ανάσες στον κόσμο, σε ένα νέο μείγμα. Προϋπόθεση είναι η ατομική ευθύνη και η τήρηση των μέτρων. Να αποφευχθεί ο συνωστισμός στα σπίτια και τα κορωνοπάρτι.

Το άνοιγμα θα γίνει με αυστηρά μέτρα. Μάσκες, αποστάσεις, όχι συγχρωτισμό. Με τη βοήθεια των νέων όπλων, δηλαδή τα και τα τεστ που θα δίνονται από την ερχόμενη εβδομάδα δωρεάν, αλλά και τη βελτίωση του καιρού, που θα μας επιτρέπει να είμαστε περισσότερο σε εξωτερικούς χώρους.

Σύμφωνα με όσα είπε ο υφυπουργός πολιτικής προστασίας, η λειτουργία των θα αξιολογηθεί την επόμενη εβδομάδα, με στόχο να ανοίξουν ορισμένες τάξεις, από τις 12 Απριλίου και με χρήση τεστ.

Μητσοτάκης για self test: Κατά προτεραιότητα σε μαθητές και εκπαιδευτικούς

Όπως είπε ο Πρωθυπουργός «έχουμε πια στη διάθεσή μας και θα είμαστε από τις πρώτες ευρωπαϊκές χώρες που θα τα προμηθευτούμε, τα λεγόμενα self-test, τεστ ανίχνευσης του κορονοϊού, τα οποία μπορούν να γίνουν εύκολα από τον κάθε πολίτη στην ασφάλεια της οικίας του. Αποτελεί απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης αυτά τα , τα οποία ελπίζουμε ότι θα μπορούμε να αρχίσουμε να τα παραλαμβάνουμε πια τις επόμενες μέρες, να χορηγηθούν κατά προτεραιότητα στους μαθητές των σχολείων».

Όπως εξήγησε ο κ. Μητσοτάκης «ξεκινώντας από τις μεγαλύτερες τάξεις του Λυκείου, στους εκπαιδευτικούς, στους εργαζόμενους στα σχολεία, έτσι ώστε να δώσουμε στην Επιτροπή ένα πρόσθετο όπλο το οποίο θα έχει στη διάθεσή της, για να μπορέσουν να επιστρέψουν τα μεγαλύτερα παιδιά -ξεκινάμε από τα μεγαλύτερα παιδιά γιατί έχουμε τις Πανελλήνιες 2021 και γιατί τα Λύκεια είναι αυτά που έχουν μείνει το μεγαλύτερο διάστημα κλειστά- στα σχολεία με τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια».

Σχολεία: «Κλείδωσε» η παράταση σχολικού έτους- Τι είπε η κ. Μακρή για σχολεία και self test

Σχολεία – self test: Πώς θα γίνονται – Από που θα τα παίρνουν οι γονείς

Lockdown: Τα ΝΕΑ μέτρα – Πότε ανοίγουν τα καταστήματα, τι ισχύει για τις μετακινήσεις

 

googlenewsΑκολουθείστε το iPaidia στο Google News

Tελευταίες Ειδήσεις για την Παιδεία και την εργασία στο ipaidia.gr

Η Παιδεία στο Viber ΕΔΩ !