Σχολεία – Πατέρας αρνήθηκε να βάλει μάσκα στα παιδιά του: «Το πολύ – πολύ να μην πάνε ένα χρόνο σχολείο»

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔14/09/2020 - 09:55 | Author: Newsroom Ipaidia
Τελευταία τροποποίηση στις 14/09/2020 - 10:07

: Αρχισαν τα όργανα με το κίνημα της αντι- στα με τους γονείς που πρωτοστατούσαν στις διαδηλώσεις της προηγούμενης εβδομάδας να απαγορεύουν στα παιδιά τους να πάνε στο σχολείο με κατά την πρώτη μέρα του ανοίγματος και του αγιασμού.

– Μάσκες

«Κρούσματα» αντιρρησιών είχαμε σε πολλές περιοχές της Ελλάδας. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση ενός πατέρα στη Δυτική Θεσσαλονίκη που είπε ότι «τα παιδιά το πολύ-πολύ να μην πάνε ένα χρόνο στο » θέλοντας να δικαιολογήσει την απόφασή του να μην επιτρέψει στα δύο παιδιά του να φορέσουν για να προστατεύσουν εαυτούς, συμμαθητές κι εκπαιδευτικούς από τον κορονοϊό.

Ερωτηθείς γιατί πήρε την απόφαση αυτή ενώ πρόκειται για θέμα δημόσιας υγείας εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού, ο πατέρας απάντησε «αν υπήρχε πανδημία θα έπρεπε να σωριαζόμασταν όλοι κάτω». «Είμαστε η μοναδική χώρα που γίνεται αυτό, 9 χρονών παιδάκια να τα υποχρεώσουμε να φορέσουν » συνέχισε με τα επιχειρήματά του. «Τα παιδιά το πολύ-πολύ να μην πάνε έναν χρόνο σχολείο. Σε έναν χρόνο θα δούμε τα άλλα τα παιδάκια τι συμπτώματα θα έχουν» κατέληξε ο πατέρας των δύο παιδιών αφήνοντας τους πάντες με το στόμα ανοιχτό.

Μια μητέρα 5 παιδιών μίλησε στον ΑΝΤ1 για τις ενστάσεις που έχει στην χρήση μάσκας, την οποία ούτε και η ίδια φορούσε, ενώ τόνισε ότι δεν θέλει τα παιδιά της να φορέσουν . Παράλληλα, κρατούσε ανά χείρας μία τετρασέλιδη «υπεύθυνη δήλωση», την οποία απαιτούσε να υπογράψουν οι εκπαιδευτικοί, αναλαμβάνοντας την ευθύνη για ό,τι μπορεί να προκύψει στα παιδιά της από την υποχρεωτική χρήση της μάσκας.

 

Η υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη μίλησε στην εκπομπή του Open Ώρα Ελλάδος για το άνοιγμα των σχολείων και τι μέτρα θα ληφθούν σε περίπτωση κρούσματος κορονοϊού.

Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι η έναρξη της σχολικής χρονιάς πραγματοποιείται χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα μέχρι τώρα, ενώ τόνισε ότι χρειάζεται «υπομονή σε αυτήν την ιδιαίτερη σχολική χρονιά». Όσον αφορά στις προσλήψεις για τον καθαρισμό, σημείωσε «έχουμε τελειώσει με το θέμα προσλήψεων των καθαριστριών».

Σύμφωνα με την Σοφία Ζαχαράκη, τα σχολεία μας θα είναι τα πιο ασφαλή σημεία στη χώρα. Η υφυπουργός αναφέρθηκε και στο ενδεχόμενο κρούσματος στο σχολικό περιβάλλον και τόνισε πως ανάλογα με τα κρούσματα θα κλείνει το τμήμα.

Διαβάστε ακόμη:

Σχολεία: Γονείς πήγαν τα παιδιά τους στο σχολείο χωρίς να φορούν μάσκα (Βίντεο)

Σχολεία: Έχουν μοιραστεί 1,6 εκατ. μάσκες – Τα ερωτηματικά, οι ελλείψεις και οι φόβοι για κρούσματα

Σχολεία – Γώγος: Ομάδα κρούσης σε ετοιμότητα για την εμφάνιση κρουσμάτων  • ideascentral

    europalso

Enter your email address: